sourze.se

"Som om LO spottat mig i ansiktet!"

Här avslöjar LO sitt förakt för sina medlemmars behov av valfrihet i barnomsorgen.

Utgångspunkten är ett brev, som en trött och ledsen trebarnsmor, med mig som mellanhand, skrev till LO. Det var egentligen ett rop på hjälp. Hela brevet och hela svaret följer.

I brevet skriver mamman bland annat: "Varför skulle det vara så hemskt om en trött och utarbetad mamma fick vara hemma några år och varva ner tillsammans med barnen, när barnen är små? ... Vad är det för fel på VALFRIHET? ... Kan Ni inte använda Er makt till något riktigt fint? ... Ge då alla trötta mammor en liten, liten lön så att de kan få leva några år tillsammans med sina små ungar och uppleva deras härliga småbarnsår!"

LO svarar bland annat: "LO tillhör de som har drivit på införandet av maxtaxan inom barnomsorgen ... Däremot ser vi inte någon "barnomsorgspeng" eller vårdnadsbidrag som en lösning på problemet. Vi tycker att jämställdhetsarbetet måste eftersträva att ingen ska behöva välja arbete eller familj."

Vad mamman sa när hon läste svaret lämpar sig inte för tryck. Det mildaste hon sa var:"Det känns som att bli spottad i ansiktet av dem man litade på."
Fortsättning följer


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 20 apr 2002 18:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: