sourze.se

Varför svarar inte Göran Persson?

De finns tydligen frågor som s är rädda för. De vågar helt enkelt inte besvara dem.

Detta brev skickade jag till Göran Persson och en mängd andra socialdemokrater för ett år sedan. Varken Persson eller någon annan har svarat. Svaren skulle avslöja att s med ekonomins hjälp tvingar föräldrar utom de rika till dagis, trots att många hellre vill vara hemma hos barnen. Och till på köpet är detta tvång är dyrare än valfrihet!
Detta vill s förstås dölja.

Till Göran Persson!

Varför vill inte Du och Ditt parti lyssna på alla de kvinnor som VILL VARA HEMMA OCH VÅRDA SINA EGNA BARN? De flesta är av arbetarklass, med tunga, lågavlönade slitjobb.

Varför tog ni ifrån dem valfriheten och vårdersättningen och även rätten till sista skyddsnätet: socialbidraget?

I stället för svar upprepar sossarna alltid sitt mantra: Jämställdhet, rätt till lön och arbete och rätt till dagis.

Nu vill jag fråga:

1 Är det jämställdhet att inte kunna välja själv? Att politiker väljer åt dig? I mina ögon är det allt annat än jämställdhet. Det är att vara slav under sossarnas maktfullkomlighet och förmynderi!

2 Om vård av egna barn jämställdes med vård av andras barn så uppnås rättvisa, jämställdhet och valfrihet. Varför är Du så stenhårt emot detta?

3 En dagisplats kostar 83 000 kridag ca 100 000. Varje nivå på vårdersättning under detta är en vinst för samhället. Varför är Du så fruktansvärt mycket emot detta? Fast det medför en ekonomisk vinst?

4Göran Persson, varför ska inte en vanlig svensk kvinna ur arbetarklassen kunna få vara hemma och vårda sina egna barn, OM HON VILL? Varför vill Du och Ditt parti, till varje pris, förhindra henne att vårda sina egna barn? Bara de rika har ju i dag valfrihet. Du bestraffar henne och dömer henne till och med till fattigdom! Varför?

Förklara det för mig, för jag förstår faktiskt ingenting av detta!

Mycket tacksam för svar
Monica Bodling
men jag fick ju tyvärr inget svar


Om författaren

Författare:
Monica Bodling

Om artikeln

Publicerad: 19 apr 2002 09:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: