sourze.se

Om detta måste ni berätta, Göran!

Säg åt Göran Persson, Anna Lindh och de andra i vår regering! Berätta vad ni tycker om Israel och Palestina! Här är ett förslag. Använd det om ni tycker som jag.

Kopiera det här. Ändra i det om ni vill. Skriv under. Men hör i vilket fall som helst av er till vår regering. Det är dags att något händer, att någon höjer rösten, i Israel & Palestina-frågan. Skicka till en eller fler av följande adresser:

registratorprimeminister.ministry.se

socialdemokraternariksdagen.se

infosap.se

registratorforeign.ministry.se

Tack!
Lasse

Till min socialdemokratiska regering!

Varje morgon blir jag lika upprörd över det som pågår i Mellanöstern. Och för varje dag som går blir jag mer och mer besviken på er - för att ni inte ställer tillräckliga krav och för att ingenting görs från Sveriges sida. Den reserverade hållning ni företräder skulle socialdemokraterna för tjugo år sedan inte velat kännas vid.

Konflikten i mellanöstern handlar inte om en konflikt mellan två lika starka krigsmakter. Den palestinska staten för inte krig mot Israel. Den israelsiska staten för krig mot enskilda terrorister och låter medvetet hela den palestinska befolkningen bli lidande - och oskyldiga dödas.
Det är med andra ord inte rimligt att ställa den israeliska STATENS övergrepp på den palestinska civilbefolkningen emot enskilda självmordsbombares terrordåd.

Den israeliska staten har en av världens bäst utrustade arméer. Stenkastande palestinska ungdomar beskjuts med skarp ammunition, kvinnor och barn dödas när pansarvagnar skjuter rakt in i sjukhus, bostäder och officiella byggnader. Detta måste fördömas! Om detta måste ni berätta!

Att enbart fördöma är tyvärr inte nog.

Jag vill att min regering:

Högröstat kräver att Israel drar sig tillbaka från de ockuperade områdena!

Gärna någon gång utan att i samma andetag nämna vad Arafat borde göra och inte i sin arrest.

Lika högröstat framför skarp kritik mot Ariel Sharon - vilket man borde gjort redan när han tillträdde; med tanke på hans meritförteckning.

Inför en handelsbojkott mot Israel omedelbart! Göran Persson säger ju själv att han vill öka trycket på Israel - varför i hela friden gör ni inte det då?

Bistår palestinierna med all hjälp ni kan vad gäller vård, sjukvårdsmaterial och personal samt förnödenheter!

Uppmanar andra länders regeringar att göra samma sak!

Snälla gör som Lutherhjälpen, Diakonia, Röda korset, andra stora organisationer och större delen av det svenska folket vill! Hejda Sharon! Bojkotta Israel! Stoppa morden på oskyldiga människor!

För fred och rättvisa.

Med vänliga hälsningar

XXX


Om författaren

Författare:
Lasse Franck

Om artikeln

Publicerad: 05 apr 2002 10:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: