sourze.se

Lika intressant som en finne på magen

Igår tittade jag på reprisen av Fråga Olle, på TV5 och det slog mig ännu en gång vad patetiskt det programmet är.

Jag brukar inte titta på Fråga Olle men det händer ibland, vilket så var fallet i går kväll. Jag har aldrig tyckt att det programmet är speciellt bra utan endast patetiskt. Konceptet är bra då sex- och samlevnadsundervisningen är britfällig i skolan men i ärlighetens namn lär man sig inenting av Martin eller Olle och inte för den delen av de kändisar som bjuds in heller.

Programmet är enbart till för att kändisar och halvkändisar ska få sitta i TV och känna sig käcka och svara på en massa dumma frågor som:

"Vad känner du när du tänker på ordet mens?"

Varför ska man tänka på det och känna något speciellt? Faktum är ju bara att det är något vi tjejer har och alltid kommer ha en gång i månaden. Vad kändisar tycker om det är ointressant då det inte förändrar något.

"Får fina flickor fisa?"

Flickor har väl aldrig fått fisa men nu är det ju så att alla människor gör det dagligen för att kroppen ska må bra. Men man kan välja sina tillfällen, vare sig man är tjej eller kille. Eftersom frågan gäller "fina" flickor kan man ju undra om det är accepterat att "fula" flickor fiser? Det slog mig då Martin ställde denna fråga att det aldrig skulle vara aktuellt att fråga: Får fina pojkar fisa? Killar fiser och det är accepterat, även om Dag Finn säger att han aldrig skulle göra det offentligt.

Fråga Olle skulle väl kunna ta tillfället i akt att lära ut något istället för att larva sig. Varför slösar en samlevnadsexpert bort sin tid på trams?

Att programmet har mycket tittare tvivlar jag inte ett dugg på. Men om det är för deras innehåll eller om Martin charmat Sveriges unga flickor med sitt sockersöta ansikte är jag inte lika säker på.


Om författaren

Författare:
Lina Torstensson

Om artikeln

Publicerad: 25 mar 2002 14:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: