sourze.se

Drogdebatten

Om och om igen hörs propaganda för en mildare syn på droger och dess inverkan på vårt samhälle. Hur många gånger ska vi tigande höra om de påstått goda exemplen Nederländerna och Portugal?

I olika sammanhang där jag försökt att föra en debatt om denna fråga har jag stött på en mycket tråkig attityd från den så kallade motståndarsidan. Förespråkarna för en eller annan form av avkriminalisering eller rentav legalisering har avfärdat mig som okunnig och inskränkt. Varför denna ovilja att ge även oss som motsätter sig all slags liberalisering en chans att yttra sig utan att behöva utstå att kallas "typisk inskränkt Svensson"? I mina ögon vinner ingen av sidorna på att kalla den andra för okunnig eller inskränkt, det hela handlar om att ge varandra möjlighet att ge sin syn på saken: åsiktsfriheten gäller även i fortsättingen för alla!

Med detta vill jag ha sagt att jag aldrig kommer att godta avkriminaliserings-ivrarnas försök att tysta mig!


Om författaren

Författare:
Linda Björling

Om artikeln

Publicerad: 18 mar 2002 15:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: