sourze.se

Sluta klaga på Sourze - ta ditt eget ansvar

Nu är jag trött på snacket om vad Sourze ska och inte ska göra.
Sajten ser ut som den gör eftersom läsarna och skribenterna är som de är. Så är det bara. Och det är det som är hela grejen.

Jag tycker att Fredrik Jung-Abbous texter om att Sourze "ztinker bajz" suger. Riktigt jäkla fett.

Ta ditt ansvar istället för att klaga. Sluta läs de artiklar som du tycker har "fel" rubrik. Skriv istället artiklar som du tycker behövs. Om de sedan får läsare eller ej beror ju på om andra tycker att det du skriver är intressant eller ej.

Sourze redaktion har ett ansvar för det som publiceras på sajten, självklart, men i grund och botten är det ändå vi som läsare och skribenter som formar sajten. Det är det här klassiska med att efterfrågan styr. Så är det bara.

Och vad menar du egentligen - att Sourze redaktion ska bestämma vad vi får och inte får skriva om? Hur skulle det se ut då, hela grejen med Sourze är ju att den skrivs av läsare, för läsare.

Vill vi skriva om muffar och sex och kroppsideal och annat som du tycker är dåligt så gör vi det. Vill andra läsa det så gör de det. Så enkelt är det.

Och bara för att artikeln har en lockande rubrik som innehåller könsord så behöver det ju inte betyda att texten är skit för det. Tvärtom. Många av de artiklar som skrivits i olika komersiella och spektakulära ämnen är riktigt bra. Det är där Sourze har sin styrka - hit lockas många duktiga skribenter.

Det är ju bara att se till de artiklar som har flest läsare -uppenbarligen är det det som vi vill läsa om, som vi är nyfikna på, annars hade inte den artikeln fått så många läsare.

Dessutom tycker jag inte att Sourze vilseleder genom sina ledare, de hakar ju oftast på det vi skriver om, eller vill få oss att skriva om något som det pratas om därute i verkligheten. Är det något fel? Om vi inte tycker om det så protesterar vi och då blir det inget skrivet eller debatterat om det.

Den här artikeln skriver jag inte enbart till dig, Fredrik. Jag skriver den till alla som vill läsa den. Hur många det är märks ganska snabbt. Och självklart skriver jag för att många ska läsa och beröras. Det gör alla här. Om man sedan inte lyckas - ja, det är en helt annan sak.


Om författaren

Författare:
Maria Ryberg

Om artikeln

Publicerad: 07 mar 2002 11:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: