sourze.se

Människan och bussen del. 3

En person på varje dubbelsäte. Ni vet vad jag pratar om. Ockupanterna.

Ockupanterna:

En vanlig buss, åtminstone i Göteborg, består till största delen av så kallade dubbelsäten.
En vanlig passagerarlista består till största delen av så kallade sätesockupanter. Tillåt mig att förklara.

Du går på en tämligen tom buss, du tittar bakåt mot sätena i bussen och ser att varje dubbelsäte är upptaget av en person. Det är inte så att människor väljer att sätta sig bredvid varandra, de sätter sig på ett eget dubbelsäte. Man vill ju inte riskera att sitta bredvid någon man inte känner. Tänk om de börjar prata med dig.

Det är inte heller ovanligt att man hellre står upp än att sitta ner bredvid en främling. Passagerarna på bussen är oftast så rädda för beröring av andra människor att många hellre står upp en hel bussresa än att sitta ner och riskera att bli utsatta för en konversation.

För sådana människor finns bara två alternativ:
1. Utmana dig själv. Sätt dig bredvid en turkisk trebarnsmor och börja prata politik. Var inte rädd, det går över så fort man börjar tala och märker att personen bredvid dig är lika mänsklig och har lika många ögon och öron som dig själv.

2. För er som inte tycker om alternativ 1 finns en sista utväg: ÅK BIL!

Detta var den sista delen i människan och bussen-serien. Det återstår ännu mycket att säga i ämnet men man jag har inte hur mycket tid som helst. Måste med 13.20-bussen mot Angered. Hoppas att det finns ett dubbelsäte ledigt.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 06 mar 2002 16:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: