sourze.se

Människan och bussen del 2

På hållplatsen finns inga regler. Man får putta undan gamla tanter och barnvagnar. Allt är tillåtet så länge du kan säkra en sittplats.

Sekunderna innan bussen:

Ett av de fantastiska fenomenen är ögonblicket innan stormen. Lugnet innan bussen rider in på hållplatsen. Innan den första personen i ögonvrån ser det rullande vidundret.

Hållplatsen i sig är en trivsam plats. Människor är tysta och fridfulla och rör helst inte vid varandra, ens pratar. Men när man genom förnimmelser och ljud inser att bussen är på väg blir det andra bullar. Kuponger och busskort plockas fram och det är den starkaste som överlever. Den våldsammaste som går på först. Som vinner.

Det spelar ingen roll vilka som står bredvid eller före dig. Du ska på först! Gamla tanter får vältas omkull, barnvagnar misshandlas till oigenkännlighet, i hettans ögonblick finns ingen etik inga regler. I kärlek, krig och påstigning finns inga regler.

Fenomenet förstärks om det redan är många passagerare på bussen. Du måste ju givetvis sitta ner, att stå upp i en buss är lika oacceptabelt som en påskhare på julafton. NEJ NEJ NEJ. JAG SKA PÅ! BERED EN VÄG!


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 05 mar 2002 10:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: