sourze.se

OS är inte över!

Efter endast en 1 dag kraxar olyckskorparna. "Minns hur det var i Nagano", "Sverige är slut som vintersportsnation".

Jag håller med om att den första dagen i OS ur svensk synvinkel närmast var att betrakta som ett fiasko. Fast det enda som hände var ju att Per Elofsson bröt. Att inte Sara Kjellin tog medalj eller att bästa svenska skidåkare kom 31:a, det var väl egentligen inte särskilt oväntat med tanke på förutsättningarna. Och att 21-årige Johan Röjlers verkade nervös i sitt första OS, satsade allt och det inte höll kan väl inte betraktas som fiasko; han var dessutom bara två sekunder från sitt eget personliga rekord.

Nej, det enda som egentligen bar fiaskostämpel var Per Elofsson på, som det nu blev, 15 km. Någonting gick snett, men jag är ganska säker på att han kommer tillbaka redan i detta OS. "Det är bara att bryta ihop och komma igen", som Per själv uttryckte det. Självklart var det orealistiskt att han skulle ta fem guld ändå.

De övriga svenska skidåkarna är tyvärr inte bättre än så här om de inte får på sitt livs lopp. Vilket ju oftast bara leder till en tiondeplats ändå.

Expressen trodde att Sverige skulle ta 20 medaljer vilket förstås var befängt. Sanningen är ju att Sverige har ungefär 20 medaljchanser och det brukar ju bli utdelning på cirka en av tre medaljchanser, så än så länge är vi inte i närheten av något fiasko.

Det är långt kvar och att Sverige ska göra om fiaskona från de senast tre olympiska spelen tror jag verkligen inte. Det är alldeles för långt kvar för att redan nu avskriva alla Sveriges medaljchanser. Den som väntar får se. Får se ganska många svenska medaljer, tror i alla fall jag.


Om författaren

Författare:
David Sauter

Om artikeln

Publicerad: 11 feb 2002 09:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: