sourze.se

Sverige i läggmatch!

Det svenska laget gjorde inte sitt bästa. De förlorade hellre matchen och 1 slapp få med Ryssland till semifinalerna och därmed möta dem i finalen, och 2 fick möta Island istället för Tyskland.

Fast inte skulle väl våra helylle-kompisgäng-jättejusta-BenganBoys-handbollsspelare i svenska landslaget frivilligt vika sig?

Efter att ha sett matchen igår är det att svårt att tro någonting annat. Sverige släpper inte fem mål upp på Danmark även om det är stora svängningar i handboll. Peter Gentzel slänger inte bort ett kontringsläge som kan ge oavgjort med sex sekunder kvar av matchen "för att han inte har koll på klockan" när det varit time-out mindre än tio sekunder innan.

Att sedan Magnus Andersson efteråt står och intygar att de minsann gjort sitt bästa tror jag helt enkelt inte på. Dock tycker jag inte att det gör någonting; vem vill inte slippa Ryssland om man kan? Eftersom Sverige spelat så bra tidigare i turneringen hade vi lyxen att kunna välja vem vi ville spela med och mot och visst valde Sverige och inget fel i det.

Den minnesgoda drar sig kanske också till minne VM i fotboll 1986 då Danmark och Tyskland spelade i samma grupp och tyskarna lade sig i sista matchen för att slippa möta Spanien i första slutspelsrundan. Som sagt, inget fel med att lägga sig eller välja motståndare men det är patetiskt att hävda att man inte gör det. Att "motivation slår klass" gäller ju faktiskt bara till en viss grad; jag kan vara hur motiverad som helst men jag kommer ändå inte att slå J-O i pingis. Inte för att skillnaden är lika stor mellan Sverige och Danmark i handboll men vänta bara till finalen när Slangen och Ljubo är med, då vinner Sverige med 10-12 bollar.

Så kom inte och säg att Sverige gjorde sitt bästa, att det inte handlade om någon läggmatch.


Om författaren

Författare:
David Sauter

Om artikeln

Publicerad: 02 feb 2002 16:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: