sourze.se

Till minne av Fadime

Vi vill att alla åtskillnader på grund av kultur ska avskaffas och håller därför en manifestation utanför Rosenbad.

För att bekämpa den kvinnofientliga kulturen och därigenom hedersmord; För att få lagen att förändras till kvinnornas fördel; För att tillämpa Fadimas, Pelas, Sara minne till skapandet av skydd och trygghet för de utsatta flickor.

Vi fortsätter vår kamp efter Fadimes mord imorgon, den 24 januari, med en kort samlingsprotest framför Rosenbad. Vi välkomnar alla organisationer och frihetsälskande människor till kampen för att göra slut på alla hedersmord och orättvisor. Följande frågor är av ytterst stor betydelse i denna fortsatta strävan för ett mänskligare samhälle:

A. Alla skall vara lika inför lagen. Ingen får diskrimineras för sitt ursprung, sin kulturella eller religiösa bakgrund eller sin sexuella läggning. Paragrafer och tillägg som är till stöd för "mångkulturalismen", alltså åtskillnad på grund av kultur, måste avskaffas.

B. Barn har ingen religion. Religionens intrång i barnens liv genom olika ursäkter, däribland "religionsfrihet", "respekt för religion eller kulturer", måste förbjudas.

C. Förbud mot gällandet av andra länders lagar i Sverige så som Iran, Saudiarabien, Irak med hänvisning till "respekt för kultur eller religion" et cetera.

D. Förbud mot utövandet av seder och bruk på barn som kan skada dem fysiskt eller psykiskt.

E. Konkreta åtgärder för inlemmandet av invandrare på alla områden i samhället så att de känner sig delaktiga i gemenskapen. Avskaffandet av den politik som stimulerar gettobildningar.

Vi ses torsdagen 24 januari mellan kl: 13.00-14.00 framför Rosenbad:

Kommittén för försvaret av iranska kvinnors rättigheter KFKI - Stockholm
Kommittén för försvaret av irakiska kvinnors rättigheter KFKI - Stockholm
- Hallale Rafeh
Glöm Aldrig Pela
- Sara Mohammad
Ansvarige för integrationsprojektet om jämställdhet och förebyggande åtgärder mot våld mot kvinnor och barn
- Asad Nodinian


Om författaren

Författare:
Mahin Alipour

Om artikeln

Publicerad: 23 jan 2002 15:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: