sourze.se

Jag vågar säga det förbjudna

Lek bara med tanken på att det kan vara så. Att det kanske finns en möjlighet att vi kan klara oss utan Honom.

Frälsaren, han som är den största genom tiderna, alla kategorier, om vi nu ska tro på media. Att Sverige har en chans att vinna OS även utan Foppa, om vilken mediahypen är bortom alla rimliga proportioner. Men det är knappt så man vågar uttala orden "Sverige kan vinna OS utan Peter Forsberg" utan att man ses som landsförädare.

Foppa är ju kungen och tvivselutan den mest framstående spelaren Sverige någonsin haft. Ja, ska man tro media, och det svenska folk som den påverkar, är han nog egentligen bättre än hela VM-guld-laget från 1987 tillsammamns. Och när han nu inte ska vara med i OS infinner sig den naturliga frågan: finns det någon möjlighet för Sverige att dra sig ur OS så att vi kan slippa se de pinsamt dåliga andra svenskarna göra bort sig nu när Foppa är skadad igen? För inte spelar det någon roll att ett par tre av de andra spelarna är lagkaptener i sina respektive NHL-lag eller att Sverige har tre spelare på NHL:s topp-20 lista i poängligan? Och att världens bästa back är svensk? Vad är väl allt detta mot Foppa!

Jag blir så otroligt trött på att höra allt tjat på Foppa hit, mjälten dit, Peter den Store med mera. Visst är Foppa en otrolig spelare men det finns flera! Visst är det en fantastisk fint han gjorde i OS-finalen -94 men Kenta Nillsson hade gjort den fem år tidigare, mitt i spelet utan att tänka efter om nu Foppas straff inte bara var en nödlösningn när han kom ur läge.

Men missförstå mig inte, det är inte Foppas fel att han hyllas så: han har aldrig hävdat att han är bäst i världen. Det är media och majoriteten av svenska folket som idoliserar.

Hur ska Sverige klara sig nu när 1 vi tvingas slänga in en stekhet Micke Nylander istället för en matchotränad Foppa, och 2 när vår första-line nu blir så pass mesig som Salo-Lidström-Olausson-Näslund-Alfredsson-Sudden?

Kan vi sluta tjata om Foppa och börja prata om de som SKA vara med i OS istället?


Om författaren

Författare:
David Sauter

Om artikeln

Publicerad: 18 jan 2002 14:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: