sourze.se

Allt du bör göra innan valet

Om några månader är det val; för att hjälpa dig med ditt val så har jag listat några saker du bör prova på som kan underlätta ditt beslut.

Detta förutsätter dessvärre att du har en slant att spendera, men om du inte har det så erbjuder jag en alternativ lösning strax.

Senare i år är de val och då finns det en rad saker du bör göra innan du klottrar dit några bokstäver på de små lapparna. Jag tänkte hjälpa er på traven genom att ställa upp en liten lista.

Eftersom tiden är knapp och det är många saker att göra så har jag slagit ihop några saker, men var då väl medveten om att det kan vara svårt att veta vad som är en nackdel eller fördel av vad.

Det första du ska göra är att skaffa dig en niomiljoners-våning på en av de finare områdena i Stockholm, se även till att ha ett vält betalt jobb och gott om pengar så att du blir helt fri från ekonomiska bekymmer. Då menar jag inte bekymmer med att du skulle vilja ha alla pengar som går till skatt själv. Bo här ett tag och känn på livet.

Nästa sak är att du försätter dig själv i konkurs och blir tvungen att göra dig av med lägenheten. I samma veva träffar du en partner som bor i Korpilombolo, som ligger någonstans i närheten av Pajala i Norrland. Här kommer du slå flera flugor i en smäll, vilket för övrigt är rätt svårt att undvika i verkliga livet. Du kommer att få känna på hur det känns att bo i glesbygden samtidigt som du får bo i en mycket liten by. Låt oss även anta att det är hög arbetslöshet där och att du omöjligt kan få jobb och då du blivit av med din tidigare förmögenhet så blir du tvungen på att känna på hur det känns att leva på socialbidrag och vara arbetslös.

Fas tre är kanske en aning krånglig, men se till att du har lagt undan tillräckligt med pengar för att göra en könsoperation, eller kanske två om du skulle vilja byta tillbaka igen. Känn på hur det känns att leva som motsatt kön. Denna fas kan med fördel placeras mellan de båda tidigare faserna. Alltså att du både får känna på hur det känns att vara man/kvinna i arbetslivet och som arbetslös/arbetssökande.

Nästa fas du bör gå igenom är antagligen en aning dyrare och mer komplicerat, men nu gäller det att byta hudfärg. Välj någon hudfärg som inte är speciellt lik din nuvarande, men ändå någon av de existerande hudfärgerna. Blå och grön är alltså inte någon speciellt smart idé gissar jag på. Denna sak bör egentligen även denna provas på i både arbetsliv och som arbetssökande.

När du befinner dig i den fas då du är arbetssökande bör du även prova på att förfalska dina betyg. Om du har mycket bra betyg bör du antingen förfalska dem till betydligt sämre, eller alternativt helt enkelt riva sönder dem. Har du dåliga betyg förfalskar du dem så de ser ut som toppbetyg. Prova därefter på att söka till olika utbildningar och skolor och lägg märke till hur dina valmöjligheter förändras drastiskt och tänk efter vad detta kommer leda till senare i livet. Som en ledtråd kan jag säga att några saker du bör tänka på då är jobb, lön, möjlighet till karriär och privatekonomi. För att nämna några saker.

Om du är fullt frisk så bör du även prova på att skaffa dig någon åkomma och springa på sjukhuset stup i kvarten. Prova även detta både som rik och fattig. Testa även att förtidspensionera dig pga din sjukdom så får du veta hur det känns med pension.

Nu är ju tiden som sagt knapp och det finns mycket mer du bör prova på, som jag inte nämnt här. Detta var dock några av de viktigare sakerna som kan avgöra ditt val. Om du känner att du inte kommer hinna med allt detta eller vill ha längre tid på dig att prova på alla situationer så bli inte ledsen. Du kan ju alltid rikta in dig på nästa val, så får du fyra år till att hinna prova på allt.

Ett annat alternativ, som kanske även du som tycker det lät omständigt att gå igenom allt detta, är att i din tankevärld försöka leva dig in i de olika situationerna. Detta har dock nackdelen att det blir betydligt svårare att sätta sig in olika situationer och förstå problematiken kring de olika situationerna och hur man på bästa sätt ska angripa problematiken. Men ta det lugnt, du har nästan tre kvartal på dig att försöka leva dig in i olika situationer.

Lycka till!


Om författaren

Författare:
Tobias Jeppsson

Om artikeln

Publicerad: 18 jan 2002 14:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: