sourze.se

Expressen sjunker allt lägre

En stunden är det Gudrun Schyman som gillar erotik, andra stunden är det Mona Sahlin som det kastas smuts på.

Jag blir helt chockad när jag ser att ungefär hälften av sveriges befolkning inte kan skilja på privatliv och jobb. Personlingen är jag helt övertygad om att jag aldrig skulle fått ett enda jobb om jag berättade om mitt privatliv, men jag är ändå klarat alla mina jobb utmärkt, så vitt jag vet. Jag har aldrig fått sparken eller några negativa kommentarer, utan snarare tvärtom. Själv är jag nog en Mona Sahlin i manlig tappning, jag sköter mitt privatliv ganska uselt och har missat betala en hel del räkningar under åren, bara för att nämna en av mina många brister.

Mycket i mitt privatliv är mer eller mindre kaotiskt, men så länge det bara är jag själv som drabbas så är jag beredd att ta konsekvenserna. Men på jobbet så är det en annan sak, där har man ansvar inför andra och inför företaget. Slarvar man där så drabbas man inte bara själv utan kan riskera att ställla till med problem för hela företaget, därför sköter jag mitt jobb där. Det är så självklart att jag inte ens behöver anstränga mig för att tänka på detta. Det är lika självklart som när du sitter ensam framför teven och zappar mellan alla kanaler hejvilt. Är det någon mer person närvarande så tar man självklart hänsyn till denne och zappar inte lika vilt. Man visar hänsyn helt enkelt.

Antagligen så finns det en hel del folk som inte förstår att det är skillnad på hur man beter sig privat och hur man beter sig i en grupp. Det finns inget som helst samband mellan ens offentliga beteende och ens privatlivet anser jag. Jag är övertygad om att Mona kan skilja på dessa två helt olika liv, precis som de flesta av oss andra.

Att expressen ägnar sig åt politisk smutskastning är visserligen knappast något nytt, men att så många i Sverige inte kan skilja på arbetsliv och privatliv är jävligt skrämmande. Det är ju knappast något politiskt fusk hon ägnat sig åt, det är bara privat slarv. Något som allmänheten inte borde bry sig det minsta om. Jag är inte alls sosse och skulle uttala mig exakt likadant oavsett vilken politisk representant det än var.

Om det är någon som inte förstår varför jag angriper expressen så kan jag meddela att de var de som gav Gallup uppdraget att undersöka hennes förtroende och antagligen var det någon patetisk smutskastande journalist från expressen, som snokat reda på hennes privata slarv. Antagligen samma journalist som lyckades avslöja att hon köpt toblerone för skattepengar.

Jag väntar bara på att expressen ska förklara att hon är en häxa och bör brännas på bål. Skärpning expressen och alla de som kastar smuts eller inte kan skilja på privatliv och arbetsliv!


Om författaren

Författare:
Tobias Jeppsson

Om artikeln

Publicerad: 12 jan 2002 13:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: