sourze.se

Därför klär tjejer upp sig när de går på krogen

Tänk dig en bar/nattklubb/hak/ställe utrustat med alkoholhaltiga drycker, eller vad du nu vill kalla det,
någonstans i Sverige.

Ljuset är dunkelt och jag tror mig kunna urskilja en liten scen i högra hörnan av rummet. Här träder jag tillsammans med min erfarna vän Bea som kan Stockholms nattliv bättre än sina egna handflator in för första gången. Skillnaden är bara den att för henne är det första gången hon går hit, för mig är det första gången jag överhuvudtaget besöker en bar. Till min stora förvåning infrias min allra största fördom i samma stund som jag sätter foten på det rödkaklade golvet.

Den sexuella laddningen som utgör större delen av rummet kan skäras med kniv och det första jag tänker är: Vad är det egentligen människor gnäller om?

Välkommen till världen. Har man varit på en bar så vet man med största sannolikhet att det är en plats till stor del uppfunnen för att kunna ragga och bli uppraggad på. Ta en öl och bli lite mysraggad som min kompis brukar säga.

Det kan omöjligt vara så att den person som uppklätt och avklätt besöker en bar inte är medveten om att hon kommer dra blickar till sig och antagligen bli uppraggad ett antal gånger av diverse personer, oavsett om hon vill
det inte. Antagligen är det därför hon klätt av sig, för ärligt talat man kan faktiskt se lika fin ut i kavaj men får oftast inte lika mycket uppmärksamhet.

Självklart finns det undantag men på det stora hela är det så situationen ser ut. De som tycker det är synd att det är så kan ju fundera på varför de överhuvudtaget besöker en bar, det finns faktiskt andra ställen att ha trevligt på... I normala fall vid ordet normalt lägger jag ingen värdering men man brukar säga att den största procentuella delen är det normala blir en man och en kvinna attraherade av varandra och en bar är en plats allmänt känd för att många faktiskt gör något av sin attraktion, något mer än att bara sitta och titta.

Så länge det inte förekommer våld, hot eller dylikt tror jag inte det finns något man kan göra åt saken. Förutom att gå på café istället, eller det allra bästa, stanna hemma och spela Playstation2.


Om författaren

Författare:
Isabella Othman

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2002 15:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: