sourze.se
Artikelbild

Tiden läker alla sår...

... alla som tror detta har antingen aldrig varit med om något riktigt tragiskt eller så hänger de med massan och nekar den riktiga smärtan.

Jag önskar verkligen att det skulle vara så... ju mer tiden gick så skulle smärtan och saknaden bli mindre. Men det blir bara tvärtom. Jag ser hur tiden flyger fram, precis som den har bråttom någonstans. Och vad händer om inte att smärtan bara växer och saknaden bara blir större...

Ibland känns det som att världen har stannat, för mig har det stannat. Jag tittar runt omkring mig och allt och alla andra bara fortsätter som vanligt. Jag skriker och skriker inombords... alla bara går förbi, ingen hör mig.

Folk omkring mig, vänner, bekanta, ja folk verkar verkligen tro att "tiden läker alla sår". "Med tiden så blir allt bra, det blir bättre iallafall.." En helt vanlig dag för andra, kan vara en helvetets dag för mig.. En dag då jag känner tomheten och saknaden han lämnade efter sig extra mycket. Just denna dagen kan frågan som annars är hur vanlig som helst få min värld att rasa.
- Läget då?
- Det e förjävligt, svarar jag.
- Varför då, vad har hänt? blir nästa fråga.
Varför, jaa du, varför tror du? Vad har hänt, räcker inte det som har hänt? Men detta är något jag inte säger utan bara tänker. Jag svarar - Mår inte så bra bara.

Ibland blir jag arg på mig själv. Varför är du så tyst, prata, säg till dem hur jävligt du mår. Var inte så tyst, försök att få dem och förstå. Men vet du varför jag inte kan förklara känslan? Jo, för att jag tror starkt på att den som känner, den förstår. Folk som verkligen står mig nära, de behöver ingen förklaring.. de vet och de förstår mig. De ställer aldrig frågan "varför mår du förjävligt, vad har hänt?".

Varför skrev jag nu denna lilla artikel? Jo, jag vill att du, just du ska stanna upp och titta omkring dig lite oftare. Titta och se om världen verkar ha stannat för någon nära dig. Har den gjort det, stanna du också.. Bara för att visa att du finns där, att du förstår. Stanna du också... även om det är för en liten stund... För att det stämmer verkligen inte, det där med att tiden läker alla sår.. Tiden läker inte de värsta såren...


Om författaren

Författare:
Gilliar Javaheri

Om artikeln

Publicerad: 09 jan 2002 13:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: