sourze.se

Jag är otrogen

Jag vet att det är fel. Men jag kan inte stå tillbaka. Kan inte låta bli att gå naken på andra sidan av staketet, där gräset är grönare och där allt känns så mycket enklare.

Så slå mig, hata mig och gör mig till narr för både mig själv och andra. Det rör mig inte. Inte alls. För nu finns det så mycket mer i mitt liv.

Något som jag precis upptäckt och nästan förbannar mig själv för att jag inte vetat förut. Varför nöja sig med något enkelt när man kan få så mycket mer?

Nu finns något som nästan inte kostar mig något. Som inte ställer så många krav och som faktiskt älskar mig mer. Inbillar jag mig.

Det jag haft tidigare, och fortfarande har kvar, är kostsamt och nästan ett tvång. Ett tvång som funnits i drygt ett år, men som samtidigt ger mig njutning och bekräftelse. Därför vill jag äta kakan och ha den kvar. Det gamla vanliga. Men varför ska jag välja?

Och varför ska jag överhuvudtaget berätta detta?

Jag tror att jag gör det för att locka även dig. För att få dig att veta vad som finns på den andra sidan. Denna förföriska och förbjudna sida av staketet. Om du bara vågar.

Så ta min hand, och ett djupt andetag. Och så rör du vid dig själv. Och den du har framför dig.

Datorn.

Och istället för sourze.se slår du in elakpistol.com.

Och sedan är du där, på den förbjudna sidan, där du egentligen inte ska vara. Där allt är så mycket enklare och billigare. Och sedan är det upp till dig om du vill stanna där eller inte.

Själv står jag både här och där. För jag är otrogen. Mot dem båda. Det känns bäst så.


Om författaren

Författare:
Maria Ryberg

Om artikeln

Publicerad: 09 jan 2002 12:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: