sourze.se

"Kvinnor ska inte ens ha rösträtt!"

"...allt de snackar om är broderier, matrecept och bantning. Alltid denna jävla bantning..."

"Kvinnor ska inte ens ha rösträtt!" sa han och skrattade. "Jag står i alla fall för det, jag hatar verkligen alla jävla feminister".

Jag och min Christoffer satt och småflinade åt våran nyfunne vän som satt där med sin rakade skalle, kängor, hängslen och med en öl i ena handen och spydde ut sina åsikter som en magsjuk hamster. Jag visste inte vad jag skulle säga, så det blev bara att jag nickade och fnissade då och då. Det är väl så det brukar bli, även om man kanske inte håller med så tar man dem för vad de är.

För att få konversationen, om det vid något tillfälle ens liknade en sådan, att gå vidare så frågade jag honom varför han tyckte så.

"Men va fan, de har ju ingenting vettigt att säga, allt de snackar om är broderier, matrecept och bantning. Alltid denna jävla bantning. Men jag fattar vad de vill, de vill bli tuktade."

Vi fortsatte fnissa, själv hade jag en liten oroskänsla i magen, en det-kanske-inte-står-så-rätt-till-klump som vandrade uppåt genom halsen och hamnade i luften:
"Är du allvarlig?" frågade jag honom.

Han ställde sig upp, tittade mig rakt i ögonen, jag ångrade nästan att jag hade yttrat mig och önskade att som ett potatisfrö sjunka ner i jorden:
"Nej, sa han. Jag tycker bara att det är så tråkigt att jämt hålla med alla. Man får la ha lite kul med folk som blir arga, eller hur?!"

Fnisset blev till asgarv. Hamstern hade ju rätt. Världen hade ju varit en rövslickande orgie annars. Vi fnissade vidare i ytterligare fem minuter och gick sedan tillbaka in i lokalen.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2002 14:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: