sourze.se

Gott Nytt Alkoholår, idioter

Varför är det så många som använder nyårsafton som en ursäkt för att supa skallen av sig?

Ah. Det är nyårsafton, sista dagen på året. En dag av glädje, något att fira. Och fira ska du, det är planen.

Du har laddat upp med alkohol, en halva vodka räcker gott. Inte för mycket, inte för lite. Måttlighet är rätta medicinen.

Du är alltså fullt redo för en kväll med flaskan, flickorna och fyrverkerierna. Flickorna, eller flickan för den monogame, är visserligen inte ordnade än, men efter att flaskan gjort sitt ska det inte vara några problem. Och fyrverkeriernas underhållningsvärde ökar exponentiellt mot promillehalten.

Du kommer till festen, som är en mindre privat fest, klockan åtta. De flesta gästerna har kommit, faktiskt, men det verkliga drickandet har inte börjat än. Du bestämmer dig för att bara låtsas vara full, tills vidare. Det ger dig något av sexigheten, och all tankeförmåga. Dåligt substitut dock, det enda som gäller är riktig vara.

Du kollar på klockan. Den är tio. Du har korkat upp din absolut för ett tag sedan, och vinglar nu lustigt fram genom sällskapet. Festen mår bra. Den har växt till att bli en ganska stor fest, efter att gästernas vänner har kommit dit, och i sin tur tagit med sig sin bättre hälft, med deras vänner. Desto bättre för dig, mer villebråd. Dessutom ökar pressen på de kvarvarande tjejerna efter de första samlagen. De första däckade ligger i en hög, lustigt ditbogserade av någon lustigkurre, lustig kurre.

Du kollar in i väggen. Klockan är elva. Efter att ha spytt i en blomkruka, en klassiker, har du inte kunnat bygga upp självförtroendet igen. Jakten går åt helvete, med andra ord. Festen frodas i alla fall. Den kan nu klassas som en riktigt stor fest, efter att vännernas vänner ringt lite samtal. Bortåt femtio pers har tagit sig dit, men det är en villa, så det är bara några som inte får plats. Dessutom har flera däckat sedan tioslaget, och de tar inte upp mycket plats efter att man lagt dem i en städskrubb. Kein Problem.

Du skriker glatt "Gott nytt år", men det är mest för att inte sticka ut, du kan inte relatera till "gott", "nytt" eller "år" för den delen. Hypotaxen spökar med sin närvaro, hur mycket du än försöker undvika den, men det gör inte så mycket, för du har aldrig klassat dig själv som någon språkbegåvning i alla fall. Slagsmål. Hasch på öppen gata.

Du har till slut lyckats hångla upp någon. Du hoppas febrilt på att denna någon inte visar sig vara en kille i morgon. Ni retirerar till toaletten för det ultimata testet. Vilket resulterar i ett fiasko, även om dina farhågor beträffande kön visar sig vara obefogade. Klockan är ett, du har snart tömt flaskan.

Du sover. Den sista skvätten blev för mycket för dig. Den lite större skvätten hb som du blev bjuden på gjorde sitt också. Fina grejer, men starka så in i helvete. Klockan är ointressant för tillfället.

Du försöker att inte röra dig. Det är morgon, men det är inte en glad nyhet, för om det är morgon måste till slut vakna. Din vänliga värd har låst in er, och ni kommer inte att slippa ut förrän ni har städat. Du säger till dig själv, försöker övertyga dig: "Det var i alla fall jävligt roligt."


Om författaren

Författare:
Emil Brännmark

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2002 15:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: