sourze.se

Alla fattiga suger

Hemlösa och knarkare förpestar julefriden, det är dags att vi sopar upp dem från våra gator!

Äntligen har vi fått en vit jul och stämningen är på topp så här dagarna innan jul. Men det finns några som förpestar hela julfriden och det är alla jävla alkoholister, knarkare och uteliggare!

Ja, tro nu inte att jag har sjunkit så lågt att jag åker kommunalt och passerar alla som säljer situation stockholm och tiggarna som går på tågen. Nej, nej, eftersom jag är en hederlig man och har skött mit liv så bor jag så klart på Östermalm och därifrån tar jag ju taxi till de butiker jag måste besöka, men oftast skickar jag barnflickan på ärenden eftersom jag ogärna beblandar mig med de lägre samhällsklasserna. De stinker bokstavligt talat. Men de få gånger jag själv går mina ärenden så kan man nästan inte undvika dessa störande element.

Att denna kapitalismens högtid förpestas av slödder, som varken klippt sig eller skaffat jobb, är en ren skandal! Så för att komma till rätta med detta problem så tänkte jag dela med mig av min syn på saken.

För det första förpestar dessa knarkare och uteliggare hela staden med sin blotta närvaro och speciellt i dessa juletider där man bara vill ha lite frid och fröjd och slippa se äckliga drägg. Det primära borde givetvis vara att få bort dem ur hederligt folks åsyn. Detta löser man enklast genom att tiodubbla antalet Securitasvakter vars enda uppgift ska vara att rensa bort uteliggarna från folks åsyn. Mota bort dem långt ut i någon förort där de hör hemma och skaffa hårdare passersystem och vakter på tunnelbanor och pendeltåg så att de inte kommer in till stan. Har de inte råd att ta sig till city så har de inget där att göra!

Givetvis är detta bara en kortsiktig lösning och ett bättre sätt vore väl att se till att hålla dem inomhus så att inte ens dessa vänsterskruvade dagisjournalister får syn på dem och börjar gasta om samhällets orättvisor och sån skit.

Att det skulle vara bostadsbrist är rent skitsnack. Det finns massor med lägenheter, det handlar bara om att skaffa pengar och ett hederligt jobb. Dessutom finns det natthärbärgen som de kan ta in på. Det behövs bara samlas ihop några hundra burkar per dag för att få råd med ett natthärbärge så varför gnäller de? Är de så lata att de inte orkar göra det så får de fan skylla sig själva. Min teori är att det bara är knarkare och alkoholister som inte klarar av detta simpla jobb och de borde man spärra in bakom galler! En hårdare poliskår med mer befogenheter är precis vad vi behöver. Någon som kan plocka upp alla knarkare och sätta in dem. Helst så länge som möjligt. Vi borde se USA som ett föredöme när det gäller fängelser och fängelsestraff. Tack vare deras hårda straff och lagar så lyckas de hålla inne allt odrägligt folk som inte klarar av att sköta sig själva. USA har 600 personer i fängelse per 100 000 invånare, detta är högst i världen och tio gånger mer än vad Sverige har, men så har de mindre slödder på gatorna har jag för mig och på så vis lyckas man på ett snyggt sätt hålla nere statstiksiffror över antal arbetslösa och hemlösa eftersom fängelsekunder inte räknas in i den statistiken. Detta, mina damer och herrar, skulle inte bara kunna lösa problemet med att få bort de hemlösa från gatorna utan även hålla nere arbetslöshetsstatistiken.

När vi ändå kommit in på arbete och arbetslöshet så tycker jag att det fåtal hemlösa som ändå är flitiga och samlar burkar för att klara sig borde få en gnutta mer värdig status så att man kan skilja bort dem från det allra sämsta drägget. Detta kan man göra genom att legitemera burksamlandet som ett arbete, för det är ju precis vad det är. På så vis så får vi genast ännu mindre arbetslösa. Dessutom skulle antagligen alla våra gator vara totalt besudlade med burkar och flaskor om det inte var för dessa burkplockare. Jag tycker att man borde gå ett steg längre och inför någon slags pant på godisförpackningar, cigarettpaket, fimpar och liknande. På så sätt skulle vi kunna få ännu renare gator och därmed avskaffa det skattebetungande lokalvårdarjobbet och på så sätt skulle vi kunna få ännu lägre skatt. Något som alla skulle vinna på.

På detta sätt, käre läsare, så kan vi få en vit, lugn och fröjdefull jul utan några förpestande vrak mitt ibland vår fina julskyltning.

Som ni märker har jag till sist lärt mig skilja på vad som är mitt och ditt och att alla borde sköta sig själva. Mina tidigare idéer om att alla i samhället borde hjälpas åt ekonomiskt att ta hand om de som inte klarar av att ta hand om sig själva, är givetvis ren vänstervriden dynga som jag helst inte vill kännas vid. Självklart ska man ju som människa kunna klara sig själv och stå på egna ben och gör man inte det så får man fan skylla sig själv och hålla käften istället för att gnälla. Nej, nu förtiden är jag en stolt moderat!

Okej då, jag har ljugit, jag är fortfarande ett vänsterslödder som tror på dagisideologier. Detta var bara en liten satir över moderata åsikter, kryddat med lite ironi och ett kryddmått överdrifter. God jul på er alla! även hemlösa och överklassen

Jag hoppas Carola slipper sjunga julsånger för de hemlösa nästa år. Visserligen får hon ju inte då känna sig snäll och får inte heller visa sin omtanke, men jag tror hemlösa föredrar ett tak över huvuder istället för att höra på julsånger från Carola ja, jag vet, det kanske var förra året hon sjöng för dem, men du förstår nog min poäng ändå.


Om författaren

Författare:
Tobias Jeppsson

Om artikeln

Publicerad: 22 dec 2001 16:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: