sourze.se
Artikelbild

Jag tar över efter Belinda

För att använda en klyscha kommer jag från ingenstans. För att använda sanningen är jag på väg åt rätt håll. Särskilt som jag nu blir Sourzes nya chefredaktör.

Jag kommer från ingenstans eftersom de flesta inte känner till min enorma mediakarriär. Jag började som 24-åring på en mediautbildning på en folkhögskola någonstans i de östgötska skogarna. Därefter nästlade jag mig in på Östgöta-Correspondenten där jag både lyckades och misslyckades i min bana som allmänreporter. Efter drygt ett år där försökte jag mig på konsten att frilansa vilket inte gick alltför bra trots att mina idéer var både många och goda. Åtminstone enligt mig själv.

Sedan gav jag upp. En liten stund. Några år. Men jag övergav aldrig journalistiken utan höll stenhård koll på vilka som lyckades och föll i sin kamp efter sanningen. Det kommer jag alltid att göra. No matter what.

Förra året gjorde jag comeback via Poppius Journalistskola där jag skrev långa och galna reportage och artiklar, fick väl godkänt och blodad tand. Och så fick jag erbjudande om att skriva artiklar i Mensas medlemstidning. Tidningen för de med över 135 i IQ. Om jag tillhör dessa eller ej låter jag vara osagt och en hemlighet.

Sedan kom Sourze in i mitt liv och vände det ut och in. Och här blir jag kvar. Tills jag eller sajten dör. Så är det bara. Särskilt som jag nu blir chefredaktör.

Förändringarna blir många. Helt klart. Sourze kan bli betydligt bättre och mycket större. Bland annat genom ändrade tävlingsregler. Jag kommer att återinföra fyra pris. Första, andra, tredje samt redaktionens val. Detta för att ge fler chansen att vinna.

Sedan kommer supporten bli bättre. För vem vill vänta flera månader på mejlsvar? Och vem vill bli idiotförklarad när man berättar vad det är man vill, och vilka problem man har? Något jag råkat ut för själv. Fy skäms Sourze.

Och så ska Sourze ut i skolorna och in i arbetslivet. Ännu mer. Ingen ska gå fri.

Ingen ska helt enkelt kunna undgå att höra om Sourze. Sajten ska debatteras och diskuteras, beröra och förföra. Jag kommer att inta en relativt låg profil och låta er skribenter sköta sajten i ännu större utsträckning. Ni får dessutom chansen att praktisera här och lära er hur allt går till.

Och så ska vi ha ett jätteparty. För att fira att Sourze snart fyller ett år, och så att alla får träffas och lära känna varandra. Att bara vara ett namn på sajten är inte alltid tillräckligt.

Vänta - vad sa du?

Ska jag inte bli chefredaktör?

Var det bara en dröm?

Jamen låt mig sova då - för helvete.


Om författaren

Författare:
Maria Ryberg

Om artikeln

Publicerad: 17 dec 2001 16:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: