sourze.se

Jag bryr mig inte om vad du tycker

Låt mig följa debattprogrammet utan att samtidigt få veta vad tittarna tycker.

Nya vindar blåser i medierna. Nu ska man få veta vad andra tycker parallellt med att man försöker följa med i vad de som är insatta diskuterar. TV-rutan krymper, en list där SMS glider förbi tar upp en rejäl bit. Och jag är ledsen att säga det, men kommentarerna är inte alltid smarta och ännu mer sällan intressanta... Kanske för att dessa korta meddelanden bara är fragment av vad ett vettigt inlägg skulle kunna vara. Jag vill faktiskt hellre höra vad ministern i rutan anser än läsa vad Berta, 22, tycker.

Jag får kanske skylla mig själv delvis. Jag kan inte låta bli att läsa text som flyger förbi i rutan. Det är även därför jag inte klarar att kolla på svenska textade program. Men de här små irriterande SMS:en har till skillnad från textning inte alltid att göra med vad som händer i rutan för tillfället, vilket stör mig om möjligt ännu mer...

Jag tror det var MTV som började. Inte för att den kanalen är vad den en gång varit... Men nu ska vi se musikvideor i mikroformat, medan Laszlo i Krakow per SMS talar om hur mycket han gillar sin flickvän. Sorry Laszlo, inte intresserad. Än mindre blir bilden när vi förväntas vilja ringa och välja mellan musikvideors pest och kolera, och även tala om hur mycket vi älskar pest respektive kolera. Inte konstigt att man inte hänger med i musikutbudet som man gjorde förr... Lika bra det, kanske, med tanke på vad MTV prånglar ut, men det är en annan diskussion.

Nej, jag struntar som sagt i vad du tycker, om du inte är inbjuden till TV-studion som kunnig i ämnet. Sitter du också hemma i TV-soffan, så tycker jag att du ska göra som vi andra: hojta dina i ditt eget tycke intelligenta kommentarer till rutan, utan att plåga dina medtittare med dem.


Om författaren

Författare:
Kajsa Granelli

Om artikeln

Publicerad: 12 dec 2001 21:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: