sourze.se

Vänsteraffischer är en fasa för mig

Brev till Anja Karlsson som sprayade ner H&M-affischerna. Stödjer du mig om jag följer ditt exempel?

Jag heter Daniel Somos och är 18 år.

Mina föräldrar har flytt från Ungern, undan Sovjets diktatur, och jag och mina föräldrar bävar inför valet. Det kommer bli en fasa för oss att gå till bussen på grund av de reklamaffischer som hängs upp av vänsterpariet. Jag kan vakna glad en morgon och längta till skolan. Men man hinner inte dit innan dagen är förstörd.

Jag vet inte hur många timmar som jag suttit med mina föräldrar och sett de gråta över de fasor deras familjer genomlidit i kommunismens namn och snackat om de symboler som än idag hängs upp, de symboler som stött för död och förtryck och förstört större delan av deras liv.

Och allt började med Marx och Engels skrev en förbannad skrift som uppmuntrade några psykopater att ta makten, och folket hade ju inget annat val än att hänga på. När en pistol riktas mot ens huvud är man inte alltid rationell och väljer definitivt inte annat än det motparten uppmanar än att välja. Men det var när sådana som mina föräldrar som ville göra något gott för mänskligheten och tillverka något som gör världen bättre, när de ville sjösätta en egen idée som de blev nertryckta och det var då man inte dög som människa. Och det ledde till den sitsen de sitter i idag, de var nämligen tvungna att lämna hela sina liv bakom sig och fly till ett bättre land där de skulle slippa kommunismen fasor, trodde de.

Nu undrar jag om det är OK för mina föräldrar och av mig i ren solidaritet riva ner och spraya ner vänsterpartiets valaffischer för att de får mina föräldrar och mig att må fruktansvärt illa och nästan spy av avsky.

Tacksam för svar.

Mvh.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 07 dec 2001 15:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: