sourze.se

Gudrun Schyman lugna ner dig

Om hon hade krystat lite till hade min skärm spruckit. Poesi och politiker?

Läste artikeln, eller dikten, eller det poetiska poemet som Schyman skrev här om dagen och jag fick hålla för skärmen för att den inte skulle fläckas av spyor. Vad vill människan? Inte nog med att Guran, vår käre statsminister viker ut sig i allehanda äckelintervjuer på tv4, nu har även vänstern fattat grejen med att vara inne.

Schyman började för länge sen, hon gick på technofester, erkände sig som människa i veckoblaskorna och försökte vinna sympatier. Hon försökte vinna mammor och mörmödrar genom att visa att hon själv var kvinna och även ungdomarnas röster genom att påpeka att hon var "inne" trots att hon var politiker.

Politiker är inte roliga, de är inte inne och de måste förstå detta. Enda anledningen till att Schyman skrev sin lilla poetiska politik eller politiska poesi på Sourze var att säga att "jag hänger med, jag vet att det finns en tidning som heter sourze". Jag slår vad om att nästa gång hon är med i Tv eller i tidningarna kommer hon att nämna detta lite i förbifarten. Som om det är helt naturligt att politiker skriver dikter i undergroundtidningar.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 02 dec 2001 18:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: