sourze.se
Artikelbild

Vem vinner egentligen?

När är det egentligen min tur att vinna?

Internet är en jättestor godispåse för folk som i brist på annat brinner för att delta i diverse utlottningar av allehanda priser. Det finns ett oändligt antal små tävlingar där det räcker med att svara på några simpla frågor eller helt enkelt bara fylla i sitt namn och sin adress för få ett strålande fint pris hemskickat till brevlådan. Ibland krävs det lite mer av den som vill delta, till exempel en motivation till varför man vill vinna just det fina priset som lottas ut, men alla har de gemensamt med att alla kan delta. Därmed har alla chansen att vinna. Logiskt.

Vad som inte är lika logiskt är att jag, hur många utlottningar jag än deltar i, aldrig vinner. Jag börjar mer och mer misstänka att jag inte tillhör den där stora massan som brukar tituleras "alla".

Oräkneliga är de utlottningar jag anmält mig till. Jag har svarat på frågor - både enkla och svåra, jag har skrivit underbara, helt oemotståndliga motiveringar och jag har fyllt i mitt namn och min adress så många gånger att jag nästan nött ut dem. Och varje gång jag trycker på knappen som bekräftar mitt deltagande, blir jag skrämmande säker på att jag kommer att kamma hem det storartade priset.

Det är sedan med spänning som jag varje dag, gärna mer än en gång, vittjar min e-postlåda i hopp om ett glädjande besked bland all porreklam och andra märkliga meddelanden från den undre världen. Men när alla skräpmail hamnat på soptippen återstår inget annat än ingenting, och jag måste än en gång konstatera att jag inte vunnit idag heller.

Sen går luften ur mig helt när jag ser att någon snubbe från Örebro återigen tagit hem det åtråvärda priset i vad för tävling det nu var. Jag sjunker djupt ner i grubblerier över hur en eventuell jury kunde tycka att hans näst intill löjliga motivation var bättre än min. Varje gång kommer jag fram till att snubben från Örebro i desperation har mutat juryn och därmed stolt kammat hem priset. Och är det inte snubben från Örebro som blivit den lycklige vinnaren, så är det tvåbarnsmamman från Lycksele, eller fjortisen från Halmstad. Ibland är det alla tre, och misstankarna om en kartell växer sig starka.

Aldrig är det mitt namn som figurerar i listorna över vinnare. Jag vet inte hur statistiken ser ut, hur stor chansen till vinst är, men någon gång borde väl det ofattbara inträffa, vilket egentligen borde vara ganska omgående.

En sak är jag dock väldigt övertygad om: Det är jag som kommer att kamma hem den där hemmabioprojektorn värd 30 000 som man kan vinna på Expressens hemsida. Detta efter att ha vunnit en massa CD-skivor från Ginza som jag anmälde mitt intresse för idag, för att inte tala om biljetterna till premiären för Sagan om ringen den 10 december i London. Jajamensan! Allt är mitt!

PS. Vem var det som vann den där Stakka Bo-tävlingen på TV4:s hemsida? Den där man skulle ta ut så många ord som möjligt ur Stakkas riktiga namn, Johan Renck. Själv ägnade jag en massa tid och var, efter att ha tagit ut över 150 ord, ganska övertygad om att vinna det där signerade exet av Stakkas nya album. Är det någon som vet vem som vann? DS.


Om författaren

Författare:
Arvid Jurjaks

Om artikeln

Publicerad: 30 nov 2001 09:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: