sourze.se
Artikelbild

Det finns för få sanna socialister!

Socialism är så enkelt men ändå så svårt. Det är därför många faller för den!

Socialismen erbjuder en moral som inte går att följa, det är därför den är så attraktiv. Ingen kan leva som en sann socialist, och påpekar du detta för en som hävdar att han är en sådan, så skyller han bara på samhället.

Ska du leva som en socialist så skulle du inte kunna inhandla något som inte var absolut nödvändigt, för då har du mindre pengar över att fördela till behövande. Jag träffade en kommunist i dagarna som hade jeans av märket Diesel. På frågan om detta inte bröt mot hans moraliska förpliktelser, inte minst med tanke på vänsterbibeln No Logo, så säger han att han ju måste anpassa sig till samhället. Där hade vi det, det är samhället det är fel på.

Sedan vill jag ha en förklaring av alla socialister som skriver på den här sajten. Ni skulle kunna gett era 300 kronor ni betalade in för att få skriva till behövade barn i Afrika istället.

Fy skäms på er!! Bara för att ni eftersträvat era personliga dekadenta intressen att få skriva på Sourze så har 30 barnfamiljer i centrala Afrika svält ihjäl för att de inte fick dina 300 kronor! Men visst, förlåt, det är samhället som tvingar er att betala in till Sourze, ni har ju ingen egen vilja!

När man frågar en socialist vad han vill göra åt problemen i tredje världen så kommer man alltid in på att västvärlden måste dela med säg, det vill säga, skicka pengar till de. När man sedan frågar hur mycket han själv donerat så är summan oftast liten om inte noll. Förklaringen är oftast att han inte tänker göra det om inte alla andra gör det.

En liberal skulle aldrig komma på tanken att säga något så idiotiskt. Han skulle ge pengar om han ansåg det vara befogat, oavsett om andra gjorde det eller ej!

Visst finns det socialister som lever som de lär, och dem kan jag till viss del beundra, men det är inte ens en promille av alla som kallar sig vänster.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 29 nov 2001 09:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: