sourze.se
Artikelbild

Jag och Sourze på Arlanda

Jag sitter här, full som en molotovcocktail. Känner mig både tillfredställd och död inombords. DÖD.

11.23

På Arlanda är det fullt upp, folk går ut och möter sina affärsbekanta eller släktingar utanför väskinlämningen. Några är här enbart för att turista, och de är stressade till max. "Move on, move on" skriker en amerikansk familjpappa som ska byta flyg vidare till hans släktingar som bor i Luleå. En svenskättling, minsann.

Jag sitter här, full som en molotovcocktail. Känner mig både tillfredställd och död inombords. DÖD. Ser folk i dubbla upplagor. Ser ett gråtande barn som tappat en glass och mamman skiter i det och rycker åt sig honom och går vidare mot sitt flyg. Ungen skriker. Det låter ända tills dörren stängts om dom och dom gått in i planet. Stackars barn, tänkte jag. skruvar upp flaskan och tar mig en jävel. Tittar till höger om mig, där ser jag en stressad affärsman som missat sina spanska kolleger och han går runt och panikfrågar med all personal som finns tillgänglig.
Han går förbi mig, utan att se mig. Ingen ser mig. Äh vafan, det gör ingen. "Klunk" - Ahh, den satt, säger jag för mig själv.

Väktarna blänger mot mig och hytter med näven. De är jag välbekanta med, de låter mig vara än så länge jag inte stör folk och sitter här och super. Jag morsar mot dom och skriker:
- Mycket att göra idag, va?!
- Nej, det är lugnt idag. Hur var det idag då? svarade en av dom, samtidigt som den andre kollade efter folk.
- Jämna plågor, sörru. Men idag är det en fin dag att se på de flygande vännerna!
Väktarna log, sa åt mig att ta det lugnt och att de inte ville veta av några tillbud på mig. Jag lovade, på hedersord.

Det börjar bli eftermiddag. Jag tar en tupplur. Lägger flaskan i jackfickan och kryper ihop på bänken och slumrar in...

Arlanda 17.58

Vaknar av att nåns väska slamrar till och en stressad affärsman plockar upp sina papper som spritts ut på golvet.
"Vad pinsamt!" tänker jag. Skönt att man inte har ett sånt stressigt jobb!

Plötsligt märker jag en sak. En dam går och köper lite gott och stannar till och plockar upp en färgglad bok, en gul, jag är för berusad för att uttyda texten men tror att det är den nya nättidningen Sourze som gett ut sin andra bok.

Damen tog ett exemplar. Jag ser en, två, tre stressade affärsmän missa den totalt. Fyra till gick lika obemärkt förbi hyllan med de färgstarka böckerna. - Tänk, att inte kunna hinna nöjessurfa på sourze.se och läsa texter, än mindre ens kunna i lugn och ro plocka upp ett gratisexemplar att ha med i flyget att läsa i lugn och ro.

Jag är glad att jag är ett fyllo, en jävla alkis. Jag har all tid i världen att läsa Sourze. Går dit till hyllan och tar en - Den tar jag med hem.

Går raglande mot Arlandabanan och blir stoppad av en kvinna som säger;
- Du där! Varför driver du med oss, mördare? Erkänn!
Jag förstår ingenting, jag är för full.
- Vaddå driva med er? Jag har inte gjort något! Jag lämnar damen och raglar vidare, hemåt.

Mitt namn är Christer Pettersson. Även jag har läst boken Sourze.2.


Om författaren

Författare:
Tomas Lagergren

Om artikeln

Publicerad: 05 nov 2001 09:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: