sourze.se

Musik - viktigast för Captain Murphy

Jag hade egentligen tänkt att avsluta kvällen på metropol i Hultsfred. Men i en bil på parkeringen sitter fyra glada killar som just avslutat en bejublad spelning på Rookie.

De bjuder in mig att lyssna till deras nya demo i bilen. Det märks att dessa grabbar bär på en stor självkänsla inför sin egen musik och inte minst deras utveckling som band. Sonny berättar:
- Det viktigaste för oss är inte att veta vad folk tycker eller inte tycker. Det viktigaste är att vi gör våran grej och att vi gillar det.

Detta låter klassikt rockklyschigt. Det tycker även killarna själva. Sonny fortsätter:
- Men allt det här med rock handlar ju om image. Det kan verka som att det bara är ytligt. Men kärleken till vår musik är mycket stor.

På frågan om Rookie är viktigt som evenemang svarar alla att de absolut tycker det. Men de vill poängtera att det är viktigt att alla band vid ett sådant här evenemang skall få samma villkor. Få tid till soundcheck och få samma speltid på scen. Viktor förklarar:
- Varför måste det vara så att de banden som har kvalité och kändisstatus får de allra bästa förutsättningarna? Kan det inte räcka med bara kvalité på ens musik för att man skall få samma förutsättningar som de stora akterna?

Spelningen på Rookie var inte det bästa de gjort som band. Killarna förklarar att de värderar att repa och ge konserter mycket högt. För det får de att utvecklas som band. Vilket är viktigare än att spela in en skiva och bli signade nu i början. Captain Murphys trumslagare Fruttas förklarar:
- Vår musik skulle förlora sin charm om vi spelade in den som ett signat band på ett bolag. Vi gillar enkelheten med att vara demoband.

Precis som Dogge från The Latin Kings så hävdar grabbarna att man skall undvika att kalla sin musik för demomusik och sig själv för demoband. De tycker att ordet demo innefattar en form av inkompetens. Killarna ser hellre att de kallas för sitt bandnamn och behandlas som det band de är.


Om författaren

Författare:
Johan Loman

Om artikeln

Publicerad: 04 nov 2001 12:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: