sourze.se
Artikelbild

Klart att jag är mediekåt

Det påstås att Sourze försöker skinna oss skribenter.
Det påstås också att vi tecknar slavkontrakt för att bli publicerade. Till råga på allt är vi också mediekåta.
Jag håller med om det sista.

Det är i det senaste numret av Resumé torsdagen den 1 november som krönikören Robert Svensson delar ut käftsmäll efter käftsmäll till Sourze, dess ledning och oss skribenter. Robert Svensson anklagar Sourzes affärsidé för att vara ett skojarupplägg. Han säger också att vi skribenter tecknar ett slavkontrakt för att publiceras. Och så får sig Belinda själv ett nyp i kinden eftersom krönikören inte alls håller med om hennes idé att Sourze ska konkurrera med ledarsidorna.

Robert Svensson ser helt enkelt ingen medieutveckling i Sourze alls.

Det får stå för honom.

I krönikan påstår han också att vi skribenter är "mediekåta mångfaldsmänniskor". Han skriver det som om det skulle vara negativt.

Klart att jag är mediekåt. Klart att jag vill informera och berätta en historia, det vill alla på Sourze. Men jag vill inte informera och berätta min historia i smyg, i mitt smutsiga kök, för mina katter. Inte bara. Jag vill nå de flesta andra. Och det gör jag här på Sourze. Och eftersom Sourze är en mediasajt så är det klart att jag är mediekåt. Det är en ganska enkel uträkning.

Jag tror inte heller att många av oss skribenter skulle tacka nej om Expressen, Aftonbladet, Metro eller någon annan dags- eller kvällstidning hörde av sig och ville publicera oss. Sedan menar jag inte att alla vill bli en ny Linda Skugge eller Belinda Olsson. Jag menar bara att vi vill beröra och förföra. Och om det är att vara mediekåt så tycker jag inte att det är något fel med det.

Robert Svensson är nog själv ganska mediekåt, men det framgår inte i krönikan och jag har inte heller något intresse av att ta reda på det. Det jag däremot vill, trots att käken värker efter alla smällar, är att skriva vidare här på Sourze, och i de andra tidningarna jag också skriver. För jag är ju mediekåt. Och jag står för det.


Om författaren

Författare:
Maria Ryberg

Om artikeln

Publicerad: 01 nov 2001 17:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: