sourze.se

USA censurerar kriget!

USA har i en veckas tid stoppat alla bilder från satteliten Ikonos eftersom det kommit uppgifter om ett stort antal civiladödsoffer efter en nattlig bombningsraid...

Hjälp vad händer i "vår" värld? Jag blir livrädd när jag konfronteras med följande fakta. Fick sedvanligt ETC:s nyhetsbrev hem i maillådan.

Fastande direkt vid artikeln: "USA censurerar kriget" av Pierre Andersson.

Han skriver att USA de senaste veckorna spenderat åtskilliga miljoner dollar för att mörklägga för västerländsk media och befolkning om vad som verkligen händer i USA.

Avslöjandena gjordes av Duncan Campbell i den engelska dagstidningen "The Guardian".

"Bilderna som Pentagon nu köpt ensamrätten till kommer från en sattelit som heter Ikonos. Det är en mycket avancerad civil sattelit som sköts upp 1999. Kvaliteten på bilderna från Ikonos är bättre än från de flesta av de satteliter som användes under kalla kriget. Bilderna är så detaljerade att man kan se enskilda människor. Det finns bilder som visar påstådda terrorister som marscherar mellan lägren. Med samma upplösning skulle man enkelt kunna se enskilda kroppar på marken efter den senaste veckans bombningar."

Vidare nämner han att beslutet om att stoppa bilderna från satteliten togs för en vecka sedan då man precis fått in en del rapporter om att många civila/oskyldiga människor dött efter nattliga bombningar nära Darunta, norr om Jalabad.

Pierre Andersson skriver också att USA inte behöver bilderna då de har minst sex egna spionsatteliter i omloppsbana, där minst fyra av dessa ger upp till tio gånger bättre bilder än de som kommer från satteliten Ikonos.

De amerikanska myndigheterna har mörklagt mycket viktiga händelser genom en stenhård strävan att kontrollera all information som kommer ut i massmedia om terrorattackerna och om Amerikas bombningar.

Andersson avslutar sin korta artikel med, "Nu ser vi alltså ytterligare ett exempel på detta."

Detta är givetvis ingenting nytt från Amerikas sida. Många länder i krig använder sig av fula knep för att omvärlden inte ska få reda på vad som egentligen sker. Irak, före detta Jugoslavien och Sudan är bra och ganska färska exempel på detta avskyvärda brott.

Att undanhålla information från media och därigenom världens människor är avskyvärt och regelvidrigt men USA slutar aldrig att förvåna!

Jag är så fruktansvärt rädd nu att det knappast kan bli värre. Mina tankar går till världens fattigaste och mest utsatta befolkning som inte förstår varför omvärlden inte reagerar mot USA:s vidriga våldtäkter mot landet.

Jag uppmanar dig att gå in på www.etc.se eller www.theguardian.com!


Om författaren

Författare:
Jens Larsen

Om artikeln

Publicerad: 19 okt 2001 17:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: