sourze.se

Busmanna blir glad igen

Nu är debatten här, äntligen. Jag står enligt somliga för de "pubertalradikala" inslagen och det bekymrar mig givetvis. Får se vad dom kallar det här.

Som rubriken antyder ser jag USA:s och Storbritanniens angrepp som någonting Usama bin Ladin och hans allierade kan använda sig av i sitt heliga krig mot Amerika. Nu har talibanerna fått en anledning att fortsätta bedriva sina vidriga övergrepp på främst den afghanska befolkningen men även på omvärlden.

Det finns en fruktansvärt onyanserad debatt här men likväl en debatt. Och det är skönt att den kommit igång. Tack, ni vet vilka jag menar.

Sebastian Weil och jag har nog blivit varandras antagonister mer eller mindre frivilligt. Vi tolkar Amerikas ingrepp i den övriga världen på två vitt skilda sätt men det händer att vi kan enas om en del konflikter.
Dock kvarstår, att jag hävdar att USA:s egenintressen helt och hållet styr deras aktioner, främst i tredje världen.
Panama, Chile, Colombia, Peru, Kambodja, Vietnam, Korea, Europa med mera.

Pol Pot, Pinochet, talibanerna, Saddam med flera har Usa driekt men oftast indirekt stött finansiellt eller på andra sätt. Förnekar Sebstian Weil eller någon annan detta faktum dör debatten!

Verkligheten måste vi enas om, sen kan vi tolka den som vi finner bäst men det kvarstår att USA faktiskt stöttat och samtidigt senare förtryckt både Irak och talibanregimen. Dubbelmoral om ni frågar mig och det gör jag.

Sedan vad som skedde i Serbien där väldigt många civila strök med av Natos bombningar var fel. Milosevic övergrepp på främst muslimerna är och förblir fruktansvärda vidrigheter och att Weil antyder att jag mer eller mindre stödjer detta är nästan lika nedrigt.

Jag vill påstå, efter en debatt på Malmö högskola, att jag har många olika läger med mig i Amerikaskeptismen. En brittisk ambassadör vid namn John Grants försvarade i en dryg timme Storbritanniens inblandning i attackerna mot talinbanerna Afghanistan.

Där han bland annat på frågan om brittiska och amerikanska övergrepp tidigare svarade att det är historia och att vi måste våga gå vidare.

Att definition på terroism var efter "våra" mått mätt. Han skrämde livet ur mig och många muslimer, latinamerikaner men även mer liberala ungdomar.

Flosklerna for ut ur hans mun och kom det en fråga som han tvekade på att besvara gick hans lakej in och sade att frågan var irrelevant eller att tiden var knapp.

Jag tvivlar på Amerikas och Storbritanniens invasion. Paradoxalt nog sänder dom även förnödenheter till det lidande afghanska folket vilket är bra men deras syfte misstolkas kraftigt.

Det är en fasad för att visa omvärlden hur man bedriver ett "humant" krig.

Annars vill jag påstå att Weil blir bättre och bättre. Han jämför mig inte med dagisstalinist eller annat smått och gott och tack vare honom och andra härinne har vi en onyanserad men levande debatt. BRA!


Om författaren

Författare:
Jens Larsen

Om artikeln

Publicerad: 08 okt 2001 16:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: