sourze.se

Politikkrönika 26 september

Vi frågar oss hur vi ska få ett jämställt samhälle. Jag har ett recept som funkar som bäst i tonåren: gör slut med idiotiska killar!

Problemet när man är liten tonårsbrud är att hela huvet är fullt av en massa konstiga idéer om hur ett förhållande ska vara. Detta på grund av att det förekommer intensiv progaganda från alla håll: reklam, film, böcker, tidningar, för att nämna några exempel.

En kvinna finns där och är förförisk. På detta viset fixar hon den man hon vill ha, genom att helt enkelt stå och vara sexig hon går inte fram och charmar honom så han blir tossig, vilket skulle vara ett snabbare och för båda parter roligare sätt - nej, det passar inte in i progagandabilden.

När kvinnan och mannen blivit ihop, är allt helt underbart härligt och fint och romantiskt. Tjejen har fått allt som hon kunde önska sig. Nu kan hon strunta i att gå ut med sina tjejkompisar, dansa och festa, nu har allt ordnat sig och hon är ETT med sin kille.

Men så går det åt helvete.

För propagandabilden säger inget om att det är viktigt att ha roligt. Annars blir det inte mycket till förhållande. Det är också viktigt att inte kväva varandra. Liksom det är viktigt att ta hand om varandra och inte vara elak och egoistisk.

Tyvärr säger propagandabilderna heller ingenting om vad tonårstjejerna ska göra när deras killar är taskiga, egoistiska, kvävande eller bara trista och ointressanta.

Det som skulle vara som att vinna högsta vinsten - att få en kille - visar sig ibland vara mindre bra. Men många tjejer har lärt sig att härda ut och vänta tills allt blir bra. Nån gång.

Det blir oftast inte bra. Så gör slut! Det är inte högsta vinsten att ha en kille! Det kan vara ett totalt bottennapp.

Och för guds skull - fortsätt gå ut och träffa folk och ha kul. Det kan bara göra allt bättre nämligen. Antingen blir ett bra förhållande ännu bättre för det bygger på två självständiga individer som träffas för de vill det. Eller så kan det vara början till slutet på ett dåligt förhållande att gå ut och träffa nytt folk.

Ju förr man gör slut på ett dåligt förhållande, desto bättre.

Läs fler texter av Sourzes politikredaktör här:
Länk: sourze.se


Om författaren

Författare:
Ana Udovic

Om artikeln

Publicerad: 26 sep 2001 14:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: