sourze.se

Hasta la victoria siempre

Nu vill Bush och USA ha Krig.

Nej det är inte krig mot höga skatter den här gången. "Ledaren för den fria världen" är på gång att starta krig mot Afganistan. Ett lätt sätt för "Dubbelve" att skriva in sig själv i historieböckerna och samtidigt säkra en ny valseger om fyra år. Eller vill han göra det för att bevara freden och hjälpa resten av västvärlden genom att utrota för oss farliga terrorister?

Själv kan jag bara konstatera att ett krig - traditionellt eller med hjälp av långdistansrobotar - mot Afganistan bara kan leda till en enda sak; att onödiga människoliv spills.

Afganistan är ett fattigt land, med få militära mål och många ställen att gömma terroristledare på. USA kommer omöjligen att kunna "straffa de som skyddar terroristerna" utan att skada och döda oskyldiga människor.

Det tragiska i detta är att USA är precis lika goda kålsupare som de som utförde terrordåden mot Word Trade Center och Pentagon. Oskyldiga människor är alltid oskyldiga människor, de är inte till för att dödas.

Men vi måste heja på USA, för de har samma kultur som vi, de tillhör den mytomspunna västvärlden. Göran Persson måste påstå att han stödjer operationen för att inte riskera vårt goda förhållande med storebror. Det var därför varken Sverige eller något annat västland fördömde att USA dödade oskyldiga i Serbien på det sättet som alla fördömt dådet mot USA. Och det är därför USA, ostört utan att "småbrorsorna" bråkar, kommer att kunna bomba Afganistan sönder och samman så mycket och länge de behagar.

Hasta la victoria siempre, George W Bush.


Om författaren

Författare:
Björn Jönsson

Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2001 12:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: