sourze.se

Männens estrad

Vi har sett bilderna, vi har chockats. Den 11:e september år 2001 kommer Sverige att minnas som en overklig dröm. Jag kan inte förtränga min ilska, min omedelbara reaktion, detta är männens verk.

Hur många kvinnor under årtionden av massaker har någonsin tagit på sig ansvaret för en aktion? Ännu ett vansinnesdåd är utfört och det hetaste namnet på spekulationslistan är en man. Ännu är det inte över.

Ytterligare en hane som titulerar sig president, lovar motaktion. Öga för öga, tand för tand.

Som pjäserna i ett schackspel måste jag ändå se det mönster som skapat spelet. De män som har tappat greppet, som inte räds döden för ett högre syfte är uppfostrade av kvinnor.

De har fått lära sig att hata och hantera vapen av sina fäder. De är påverkade av religion som förmedlar allt annat än respekt och kärlek.

Kanske kommer det ändå något gott ur detta. I TV-soffornas debatter talas det om en enad kamp, länder emellan. Banden kanske stärks, nya skapas.

Låt detta också gälla våra nuvarande och framtida barn. Cirka 90000 nyfödda knyten om året väntar på omvårdnad och vägledning av sina föräldrar. Alla mödrar bör inse vilket ansvar de bär när de uppfostrar ett nytt liv, speciellt en son. Männen innehar tyvärr fortfarande många av de starkaste positionerna i samhället.

Ge barnen värderingar som räcker en bra bit in i livet och som skapar ett effektivt vapen mot ondskan.

De extrema männen behärskade jorden den 11 september 2001. Det får inte hända igen.



Om författaren

Författare:
Susanne Delastacia

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2001 17:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: