sourze.se

Ett steg framåt fem tillbaka

När det äntligen började blåsa lite friska vänstervindar i den stela höger dominerade debatten så händer det här. Terrordåden är så mycket mer än dom som dog.

Det här är en sorglig dag inte bara för dom som dog i terrordåden utan för muslimer, araber, arbetarrölsen, arbetarklassen och den antirasistiska kampen.

Vi är dom som förutom dom som dog förlorar mest på det som hänt. Den rasismen och det förakt som redan finns mot araber och muslimer kommer öka, sverigedemokraterna har säkert redan fått massvis med medlemmar,
rasistorginsationerna får ju vatten på kvarnen så in åt helvete.

Vi som tillhör arbetarrörelsen, vettiga muslimer etcetera är dom absolut största förlorna förutom dom som dött. Vi kommer gå bakåt. I värsta fall kommer det ta flera decennier innan vi är tillbaka där vi stod för ett par dagar sen. Jag hoppas att denna hysteri som spridit sig som elden kommer lägga sig. Folk skriker om tredje världskriget, döda alla muslimer, bomba Mecca etcetera och många av dom som säger så kommer också väldigt snart gå från ord till handling.

Vi vet ju att USA kommer reagera hårt, troligtvis med bombningar om ett land är ansvarigt.

Det är verkligen hemskt det som hänt.

Men det här så mycket mer än bara dom som dött. Tänk på alla arbetare som förlorar sina jobb för det här med worldtrade center och börsen. Tänk på alla palestinier som kommer slaktas för nu är Israels aktioner legitima. För bara några dagar sen gick det framåt i den frågan, Israel blev utnämnd till den rasiststat den är av olika organisationer men nu kommer folk snarare stödja Israel och glömma alla deras terror dåd mot Palestinerna och arabvärlden.

Det vi nu har framför oss.

Kommunister och muslimer kommer få stå sida vid sida och försvara landets moskéer, araber och kommunister kommer gå i första ledet i kampen mot rasismen för det måste vi göra.

Vi har verkligen blivit slungade tillbaka i tiden, år av kamp för att flytta fram våra positioner blir nu tillbaka trängda, vi har att vänta oss en situation likt den på 80 och 90-talet då främlingsföraktet och kommunistföraktet stod på topp. Men vi får inte ge upp. Kampen fortsätter. En dag kommer vi segra kamrater!

Remember in peace alla dom som dog i terror aktionerna igår och USA-imperialismen alla offer.


Om författaren

Författare:
David Johnson

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2001 17:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: