sourze.se
Artikelbild

Tro inte på allt du ser och hör

Reklam är inte sanningen.

Tro speciellt inte på TV-reklamen.

Jag har sett en uppsjö olika reklamfilmer för maskindiskmedel, alla säger hurtfriskt "Nu behöver du inte skölja av din disk, det fixar duoactiontabs" eller något liknande.

Eftersom att jag är en högst traditionell hemmaman så går jag på all denna reklam, ja, jag är faktiskt så hemmamanifierad att om jag inte hade min kära hustru skulle jag säkert gått och köpt Febrise och kanske till och med Always med vingar, jag har ju inga problem med blödningar, men man kan ju göra massor med saker som man inte skulle orka utan dem - alla saker som sparar in lite av det ytterst hårda hushållsarbetet och som gör att jag får mer tid att ligga på soffan med en kartong praliner och titta på Glamour - är bra saker, nåväl, gled visst lite ur kurs här...

Tillbaks till missvisande diskmedelsreklam.

Jag har ju vräkt in lite av varje i vår diskmaskin utan all skölja alltför noga, ett bevis är korven vi hittade igår. Dock får väl den anses som ett olycksfall i arbetet, jag har inte för vana att försöka koka korv i diskmaskinen. I alla fall så var denna korv inte enda barnet, den hade syskon. Syskonen hade gömt sig bakom gummilisten som tätar maskinen och hindrar vatten från att läcka ut. Glad i hågen sätter jag igång diskmaskinen och börjar städa lite i köket, plötsligt blir jag blöt på min fot, konstigt tycker jag och börjar leta efter källan till denna fuktansamling. Den var inte så svår att hitta för ur vår diskmaskin står en stråle av brandslangs-kaliber. "FAAAN!!!" skriker jag och försöker desperat stänga av diskmaskinen vilket inte är helt lätt när man är fumlighetens mästare, speciellt inte när krissituationer som denna kan göra en hemmaman lätt förvirrad.

Men till min stora förvåning lyckas jag trycka av powerknappen.

Nämnde jag att vi har ett nyskurat köksgolv?


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2001 15:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: