sourze.se

Kille, tjej, kille

- Killar, killar, killar. Varför så sarkastiska? Tänk att min lilla artikel om barnafödandet skulle locka kommentarer bara från killar. Så lustigt - skriver Anne Persson.

Visst har hon rätt, det är ju en inrotad föreställning hos oss män att kvinnors största önskan i livet är att få barn. En kvinna som öppet talar om att hon inte vill ha en avkomma ses som något underligt. Hon skrämmer sin omgivning och omtalas inte med respekt hos män.

Något som förbryllar mig med artikeln är dock varför inte unga kvinnor har vänt sig till författaren och klagat. Är det så att de är lättade över att ha en rival mindre om hanarna.

Anne har dock insnöade uppfattningar om killarnas liv efter att de bildat familj. Hon skriver:
- för att generalisera lite, hon får ta största ansvaret, han får behålla mycket av sin gamla frihet?

Det är väl ändå en händelse från människa till människa. Ni killar som bildat familj och läser detta håller säkert med om att ni fått försaka er bekantskapskrets. Det gäller både män och kvinnor. Det finns undantag men överlag stämmer inte hennes påstående.

Något som dock alltid förbryllat mig är killar som aldrig i sitt liv sysslat med träning/motion, men när de skaffat familj plötsligt fått detta intresse. Jag skulle tro att detta fenomen går tillbaka till våra rötter som ett jagande folk. Männen gav sig, för över 10 000 år sedan, ut på jakt för att skaffa föda åt sina närmaste. eller är det så enkelt att de vill slippa ifrån ett tag och träffa andra män. Männens ovilja att delta i tråkigt hemarbete och därigenom helst vill bli servad av en kvinna har jag skrivit om i kåserierna om Benny Pinnhuvud "Rädda mig från feminister", "Rädda mig från frigida feminister" och "Ta mig i röven".

Till slut:
En stor kram till Anne Persson som skrev: - Vi lever i ett fritt land där alla ska få bestämma över sitt öde själv. Det lilla fåtal som trots allt bestämmer sig för att inte föda barn tycker jag kan få vara ifred.


Om författaren

Författare:
John Jensen

Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2001 12:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: