sourze.se

Ung vänster äcklar mig

Demokrati och kommunism har aldrig trivts ihop.

Det finns massa människor med en massa olika åsikter. Vissa delar vi och andra tycker vi är i olika hög grad felaktiga. Det man kan önska sig, ja rent av begära av en människa gällande hans åsikter är att han kan förklara sin ståndpunktkänslor undantagna och att han i alla fall försöker leva "som han lär".

Extremister och antidemokrater har de senaste decennierna
"lärt" att det i dom så kallade etablerade demokratierna inte är en god taktik att basunera ut alltför krigiska eller samhällsomstörtande slogans, i alla fall inte om man skall vinna sympatier hos "vanligt" folk. Högerextrema partier försöker bli rumsrena genom att utelämna allt prat om nazism och våld. Dom försöker istället vädja till "svenskhet" och vår rädsla för det främmande. Men i grund och botten, och definitivt om dom fick makt, så är dom inget annat än äckliga brunskjortor.

Kommunisterna är definitivt inte dummare, partier byter namn, tar avstånd från partier, länder och personer som dom för inte alltför länge sedan gärna delade bord med.

Vad kommunister i alla länder än har gjort när dom fått makt, inte är det att förbättra demokratin i alla fall.

Vad som alltså föranleder min hätska rubrik och vad som upprör mig är inte att Ung vänster eller någon annan för den delen hyllar kommunism utan den enorma skenhelighet och hyckleri att samtidigt låtsas vara demokrater.

Kommunister och nazister har aldrig varit demokratiska när dom fått makt, aldrig.


Om författaren

Författare:
Peter Horal

Om artikeln

Publicerad: 07 sep 2001 11:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: