sourze.se
Artikelbild

Tjäna pengar snabbt och enkelt!

Nu ska jag berätta hur du kan tjäna riktigt bra med pengar.

Ett bergsäkert sätt är att starta en bank. Du kan minska servicen, låta kunderna göra mer och mer av jobbet själva via nätet, samtidigt som du sänker räntan och höjer dina avgifter.

Om strategin inte skulle funka så är det bara be dina kunder om hjälp via skatten. Det fina med den hjälpen är att det enda du behöver ge tillbaka när du väl kommit på fötter igen är ännu högre avgifter. Det är helt enkelt kanon!

Om sedan någon av kunderna mot förmodan måste komma ner till ditt kontor för sköta något ärende, så kan det ju bli lite jobbigt. Det löser du så här: Vänta ut dem! När matsäcken väl tagit slut och träsmaken börjar komma så brukar de flesta gå hem igen och du har sparat in på personalkostnaderna, så det är billigt att driva bank. Ta in en ALU-praktikant som går runt bakom disken och ser stressad ut. Dina kunder är lättlurade. Med en i sammanhanget rätt billig reklamkampanj kan du dessutom få dem att göra ännu mera jobb åt dig. Nu finns det till exempel något som heter Cashkort.

Cashkortet är egentligen ett litet chip som sitter på kundens vanliga VISA-kort. Du vet, det kortet som alla redan betalar för att använda. I och med att du sätter på ett chip så kan du så klart ta ännu mer betalt. Bra va?

Ta betalt för vad undrar du kanske. Jo, så här går det till. Chipet kan kunden använda och handla med genom att ladda det med pengar. Jo, jag vet att de redan kan handla med magnetremsan som sitter på samma kort, men nu försöker vi tjäna pengar här, ok? Säg bara till kunderna att det här chipet använder man för små inköp. Använd argument som: "Man har ju aldrig pengar löst när man behöver det". Eftersom du har kostym så kommer de tro dig.

Som om det inte vore nog med att tjäna pengar på folk som använder kortet så kan du givetvis ta betalt av alla butiker som installerar läsare för chipet. Det ska ju faktiskt inte du behöva betala. Det du däremot måste betala, det är dosan där kunden kan ladda sitt kort. Det är en automat som sitter på väggen precis bredvid automaten där kunden redan kan ta ut pengar med sitt gamla kort. Det är ingen som tänker på det om du bara berättar att det är smidigare att stå i en kö till och fylla på sitt chip i stället. Smart va?

Som en liten bonus så fylls kortet på med pengar från kontot där kunden har sina pengar i vanliga fall, du vet där du måste betala ut lite ränta. Men i och med att kunden nu tar ut pengarna från kontot och sätter in på chipet, så slipper du betala ränta, det fattar ju alla att man inte betalar ränta på pengar som sitter i ett chip.


Om författaren

Författare:
Magnus Betnér

Om artikeln

Publicerad: 27 aug 2001 10:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: