sourze.se

Rädda mig från frigida feminister

Jag kanske är dum i huvet, men vad vill du egentligen säga med dessa ord? frågade mig Anna i ett kommentarinlägg efter ett avslöjande och i framtiden epokgörande inlägg på Sourze.

Jag hade skrivit en liten historia om en gift kompis och den hette: Rädda mig från feminister. Nu har jag på omvägar hört att Nobelstiftelsen tittat på mitt verk och att Sourze kanske kommer att få sin första världsberömda pristagare. Därför mina vänner ska jag plåga er genom att fortsätta min berättelse om Benny Pinnhuvud. Kanske blir det en utvecklande 700 sidors roman om den samtida mannen. En man som lika gärna kan vara en granne i din närhet.

Rädda mig från frigida feminister

Revolution, tänkte han. Jag ska revoltera och proklamera för mina rättigheter som folkgrupp. När tvättmaskinen och dotterns cykel var lagad kände han en styrka inom sig han aldrig känt förut. Framför sin inre syn såg han sig gå fram till talarstolen på maskulisternas årsmöte.
"Vi har fått nog", hörde han sig säga. "Jag vänder mig mot att vi ska fortsätta vara ett underkuvat bihang till våra kvinnor. Vi har en egen fri vilja och ett eget liv att värna om, vi ska kämpa för vår rätt att vara lata män. Det är inte vi som vill ha det städat hemma, byta gardiner fyra gånger om året och bli hysteriska till jul. Vill kvinnorna ha våra kläder snyggt upphängda och inte i soffan får de ordna det själva. Vi ska kämpa för vår rättighet att tillbringa livet framför TV"
Han kunde i sin fantasi se hur alla de församlade männen reste på sig och mumla i kör: "Vi har fått nog, leve Benny Pinnhuvud".

"Står du där och drömmer älskling", hör han plötsligt sin fru säga. När hon kommer till honom, iklädd en svettig våt T-shirt som visar ett par härliga hängbröst han känner igen, och lyfter på kjolen glömmer han alla tankar på revolution mot kvinnor. Han glömmer sin ilska över att innan blivit avbruten när han tittat på den fantastiske simhopperskan på TV.

Han skrockar nöjt när ett av hennes blottade nakna bröstvårtor träffar hans vänstra öga så att det blir svullet. Han bryr sig om inget, endast om den stund han har framför sig, en stund han inte upplevt på veckor. När han kommer efter fyra sekunder, och hans fru suckar uppgivet, tänker han på orden han ska säga vid pokerbordet samma kväll när kompisarna frågar vad han gjort under dagen. "Jag har knullat min fru och skickat henne till himmelen, vad trodde ni, rädda mig från frigida feminister."


Om författaren

Författare:
John Jensen

Om artikeln

Publicerad: 15 aug 2001 09:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: