sourze.se

Djävla Rubriker del 2

På 70-talet så skrev flera journalister om rätten att få skriva "kuken i fittan". Debatten eskalerade till den grad att Fibban blev en avantgardistisk tidsskrift. Dagens drev tycks gå tvärtemot.

För en tid sedan skrev jag en artikel på sourze.se om hur jag tror att det går till när folk raggar läsare till sina artiklar. Den finner du här: Länk: sourze.se

Jag skall ta en kort repetition över min teori: Genom att i rubrik eller innehåll foga in könsord så kommer man att dra en del läsare. Somliga sourze.se läsare kommer dras till rubrikerna men om skribenten själv registrerar artikelns direkta adress hos sökmotorer så kommer ett antal ofrivilliga snusksurfare landa på skribentens artikel av misstag men likväl bidra med en "hit".

Detta skrev jag den tolfte juli och jag skrev även att jag skulle göra likadant med just denna artikel. Den innehöll ju ett antal smaskiga könsord som infogats som exempel. Därefter registrerade jag artikeln på tre eller fyra sökmotorer. Jag minns inte exakt. Jag skrev även att det skulle bli kul och se om min spekulation hade någon verklighets anknytning.

Det hade den.
Jag har skrivit på sourze.se sedan Februari och gått över 300 läsare 2 gånger och då med artiklar som uppenbarligen varit bra. Detta har bestyrkts av de kommentarer och e-post som drällt in och att artiklarna fanns tillgängliga rätt länge på huvudsidorna.

Den här artikeln försvann väldigt fort från huvudsidorna. Den är inte bra men går snart över 300 läsare och tuffar säkert men sakta framåt. Så eftersom jag vägrar att tro att någon söker på just mig och just den artikeln på Sourze varannan dag och eftersom det inte finns något annat sätt för ett IP-nummer att hamna på just den artikeln så kvarstår svaret: Ofrivilliga surfare som hade sökt på de av mig infogade lockbeten: Snuskorden.

Det här behöver inte bara vara ett lumpet trick. Genom att registrera din Sourze artikel i sökmotorer så finns det ju faktiskt en chans att någon som är på jakt att veta mer om ett särskilt ämne faktiskt kommer till din sida och bidrar med kritik och betygsättning. Ty det är Internets underbara men så förträngda fördel: Att liktänkande kan hitta varandra.

Så börja registrera era artiklar i sökmotorer!
Nu kan Emil M Holmström hitta själsfränder som ser frihandel frälsa världen. Naturliga hierarkier skapas och sådana där siffror som definierar hur mycket ägandet äger gå i taket kallas välstånd på nyliberaliska när kapitalismen kommer till stan.

Ingvar Strid skulle då kunna hitta någon som vill bli av med Cratz.

Tobias Edvardsson kan hitta liktänkande som också vill avgöra om det var rätt eller fel att den och den dog eller fick leva.

Classe Croner kan då äntligen få många läsare till sina artiklar och kanske någon av dom har läst allt det där som man enligt Classe måste läsa för att få skriva i en del ämnen. Kan ni fatta vilket djävla tryck det kan bli med fler som honom?

Samt vi politiskt oberoende kan i mer och större utsträckning få diskutera med varandra. Jag vägrar tro att alla känner till Sourze.

PS. Belinda vill ha mer satir skriver hon i dagens ledare.
Jag tycker fortfarande min "Djävla Söndagsprivatiserare" är rätt satirisk..
Länk: sourze.se

Men den har jag aldrig registrerat i en sökmotor.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 15 aug 2001 11:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: