sourze.se

"För den nya människan!"

På internet är du fri, det finns inga lagar, ingen kontroll. Trodde du ja. Läs den här historien då.

Det var ett par utomjordingar som landade här någon gång redan på 40-talet, då hade de under en längre tid observerat våran planet. Dessa utomjordingar hade inga som helst känslor, dessutom så älskade de makt och kontroll. De hade sedan långt tillbaka planerat sin operation här på jorden och det är vi människor som skulle bli offren, de finns här just nu, utan att du ens hade en aning om det.

Siffror och maskiner är det bästa de vet. Datorer med andra ord. De är egentligen ganska dumma, men äger en kunskap om väldigt avancerad teknik. Har du aldrig någon gång undrat vem som egentligen jobbar på "hotmail staff" och liknande, du vet, alla dessa infomail som dimper ner i mailboxen? Har du någon gång sett eller hört någon som jobbar på dessa företag förutom Bill Gates, som säkert sitter och fikar med dessa utomjordingar just nu, nej, trodde väl inte det.

Det är utomjordingarna som ligger bakom det där. IT-utvecklingen de senaste åren har gått enormt fort. Internet är så fantastiskt för att hela världen är på samma plats samtidigt. En stor bas där alla människor kan mötas. Tänk efter, om du skulle styra världen, skulle du då inte vilja ha kontroll på allting? Självklart.

Internet är den bästa lösningen på detta problem, och de vet att de enda som kan ge dem makt, det är den stora massan, folket. När de landade här på jorden kände de till våra kunskaper om maskiner och tekniska ting, och de visste att den var klart begränsad.

De visste också att människan är en vanevarelse, att allting handlar om vanor och vad man känner till. Därför gäller det att ta en sak i taget. Tv var bra, men bara en introduktion. Men med tv:n kunde de inte ha total kontroll, det var inte något de hade räknat med heller. Den var bara en del av planen. Men med datorn var det en helt annan sak. Allt eftersom tiden gick började intresset för datorer växa, man började föra över register, bokföringar, uppgifter och liknande från de handskrivna papprena till datorn.

Sen kom 80-talet, och det var här deras riktiga storhetstid började på allvar. Mobiltelefonerna var en annan liten del i planen. Men det var ändå dataspel av alla de möjliga slag som blev dominerande på marknaden och började komma in i folkhemmet. I och med dataspelen blev datorn accepterad hos folket.

Det gäller att smida medan järnet ännu är varmt. Som genom ett vingslag kom internet och gjorde succé. Denna bas som ska ge utomjordingarna totalkontroll, samtidigt som folket tror att de är fria att göra vad som helst. På internet är du fri, det finns inga lagar, ingen kontroll, trodde du ja.

Dag ut och dag in sitter du framför din dator och anar ingenting. Du får vänliga mail från "hotmail staff" som meddelar att nu är din mail ännu säkrare, allting sker mellan dina två ögon och dataskärmen. Och är det inte otroligt att du hur lätt som helst kan nå din kusin som flyttade till Australien förra sommaren, bara genom att trycka på "skicka"-knappen, och inom loppet av några minuter få svar igen.

Och i tidningarna kan vi läsa om Kalle 5 år, likväl som Astrid 75, som upptäckt det nya mediet. För att inte tala om mobiltelefonen, som nu mer eller mindre har blivit en helt naturlig pryl hos varje människa, och självklart kan du nu också koppla upp dig på internet med din lilla telefon. Så bra!

Men hallå! Hur länge hade du tänkt gå på det där egentligen? Utomjordingarna ser varje steg du tar, de hör varje andetag o c h de läser dina mail. De är inte här för att hämta elkraft eller för att stanna på middag, de är här för att de älskar total kontroll. Målet är att göra människan till någon slags hybrid som lever på deras villkor, utan egna tankar och känslor.

Men utomjordingarna är dumma, trots allt. Det är klart, de besitter dessa enorma kunskaper när det gäller teknik, däremot så saknar de förnuftet och känslan. Men det gäller att se upp, för snart kanske det inte finns någon människa kvar som kan protestera och då är det försent. Kom bara inte sen och säg att jag inte varnade dig, den dagen det blir dags för alla människor att få ett datachip inopererat i armen. "För en bättre värld, för framtiden, för den nya människan!"

Då är de inte långt i från sitt mål, totalkontroll. Men kom i håg det är du som bestämmer hur framtiden ska se ut, än så länge i alla fall.


Om författaren

Författare:
Victoria da Silva

Om artikeln

Publicerad: 10 aug 2001 15:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: