sourze.se

Baren. En skräckupplevelse.

Se upp med vem du tillfälligt träffar när du är ute. Du kan få ångra dig.

Klockan hade segat sig fram till ett på natten. Jag beställer en ny öl. Försöker i min förtvivlan
supa mig full, ser ingen annan utväg. Första två timmarna hade jag, som en ynklig hund, försökt att få någon trevlig tjej att dansa med. Det hade inte gått något vidare. Hoppet om att hitta en trevlig partner hade kraschat. Avundsjukt ser jag på de par vilka sitter och hånglar lite varstans. Nu återstod min enda utväg till berömmelse, att supa mig redlös och bli utkastad av en stöddig vakt.

Innan fyllan tagit ett bastant grepp om min hjärna kommer det fram en vacker kvinna i 40-års åldern. Hon frågar om hon får göra mig sällskap. Hon är tjugo år äldre men ändå vacker i mina ögon. Min blick söker av henne. Hennes läppar är fylliga och bröstvårtorna på de stora och välformade brösten lyser mot mig under hennes silkestunna topp som två underbara välkomstdrinkar. Hon bär på en minimal kort kjol av svart skinn, vilken slingrade sig runt hennes fasta lilla skärt. Hennes röst är mjuk och lite dov, hon viskar fram sina ord.

Jag bjuder kvinnan på en drink. Hon sätter sig så att vi delar samma barstol. Hennes varma hand lägger hon på mitt lår och jag för min arm till hennes späda axlar. När vi druckit ur tar jag henne i handen och leder henne till dansgolvet. De spelar sista låten för kvällen och vi
dansar tätt omslingrade till mjuk musik.

När hon spelar med sin tunga mot min hals får jag stånd. Hon möter min hårda mandom och glider den mot sitt sköte. Hon kurrar tillfredsställt. Musiken upphör och hon frågar mig om vi ska dela taxi. Jag svarade jakande.

Vi går genom mörk natt, på regnvåta trottoarer, där vår väg upplyses endast av gatlyktor. När en ensam man går ut genom en port drar hon in mig genom den öppna porten innan dörren
stängs. Jag förstår att hon är ivrig. Hon vill inte vänta på att en taxi ska ta oss hem till hennes borg. Hon leder mig ner mot källaren. I mörkret trycker vi oss mot en vägg och börjar kyssas. Hon stönar tillfredställt när jag kommer in i hennes varma innandöme men jag skäms när jag blir färdig för fort.

Jag hade blundat när jag trängt in i henne. När jag slår upp mina ögon ser jag in i ett ansikte som tillhör en ung flickas. Jag backar några steg tillbaka och tittar på den lilla flickan som inte är mer än 16 år. Hon skrattade hånfullt åt mig och säger:
- Jag har stulit din ungdom. För de år du givit mig har du själv förlorat.

Hon försvinner skrattande upp för trappan, ut genom porten och uppslukas av stadens mörker. Jag tar mig förvirrad ut på gatan. Längst gatan promenerar jag med värkande ben och i den kyliga kvällningen fryser jag om huvudet på ett sätt jag aldrig gjort tidigare.

När jag kommit fram till ett mörkt skyltfönster stannar jag till och tittar på min spegelbild. I speglingen från skyltfönstret möter mig synen av en 50-årig skallig man. Av de år hon vunnit hade jag förlorat mina.


Om författaren

Författare:
John Jensen

Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2001 11:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: