sourze.se
Artikelbild

Jag är nypig, gammal och naiv.

Jag har fått rådet att vara lite snuskig i rubriken för att få läsare, hm... Se mitt inlägg som en hämnd på den roliga artikeln "ett nyp i rumpan"

Svar till artikeln: Ung och naiv.

Frida Berglund påstår att hennes naivitet består i att ha fötts för 22 år sedan. Jag känner absolut inte igen mig. Jag är 41 och hoppar fortfarande utan fallskärm. Hon tycker det är jobbigt att vara 22 och naiv. Stackarn, hur ska hon känna sig i femtioårsåldern när hon upptäcker att naivitet är medfött. Människa ryck upp dig och konstatera att vissa vågar och andra inte. Hade ingen vågat chansa vore vi fortfarande grottmänniskor.

Hon ber gud om att bli vuxen. Hur kan någon vilja bli en stofil. När man kommit halvvägs och upptäcker att det inte blev som man tänkt, är det snarare därför att halva problemet inte är löst. Ryck upp dig, go for it!

Ha! Hon skriver att äldre människor finner nöjet att plocka ner yngre människor. Förklaringen är nog snarare att de är rädda för att ni ska lyckas.

Vad menar Frida med att vara ung och trilsken? Jag är lika gammal som mina jämnåriga stofiler och fortfarande trilsken. Ibland hatar de mig. Hon påstår att det hör ungdomen till att vara motspänstig. Jag påstår att ordet spänstig, töja på gränserna eller att se framåt för att hälften vågat är hälften vunnit, passar bättre.

Hon avslutar sin artikel med att säga: "Låta oss ha våra knasiga åsikter grundade på vår bristande erfarenhet i kombination med den pulserande provokativa ådran i våra hjärnor". På grund av vadå? Pulserande provokativa hjärnor? Vore det inte bättre att säga: av liv pulserande friska hjärnor. Frida, jag hoppas inte du vill att det ska växa mossa på din. Att du en morgon ska vakna och tänka, jag ska tänka efter först. Då är jordens undergång nära.


Om författaren

Författare:
John Jensen

Om artikeln

Publicerad: 08 aug 2001 09:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: