sourze.se
Artikelbild

Dessa jävla experter

Tipsexperter har vi gott om i det här landet. På läktare, arbetsplatser och fikarum tippas och spelas det friskt. Några litar helt på sin egen intuition, andra följer massmedias så kallade experttips.

Men felet med dessa experter är att de är, allt som oftast, är ute och cyklar. Lasse Sandlin på Aftonbladet har numera den föga hedervärda titeln "världsmästare i feltippning". Och han är spelexpert. Jag tror inte han har fått i ett rätt resultat på någon match i årets fotbollsallsvenska.
Experterna ska vara objektiva, sakkunniga och pålästa. Lasse har ingen av dessa egenskaper.

Ett exempel: Hammarby har under hela våren spelat vägvinnande och har via ett starkt försvar skaffat sig en topplacering i allsvenskan. Trots att de ligger i topp har Lasse inte tippat vinst i EN enda match för Hammarby. Dags att bege sig till Söderstadion Lasse - och det ganska så omgående.

En annan person som jag har retat mig på under våren är TV - sportens Tomas Wernersson. Han är tillsammans med Mats "babyface" Nyström programledare för "Fotbollskväll". Wernersson stod för ett par veckor och sa att Djurgården, Örgryte och Hammarby skulle få svårt att hänga med i toppen. Och att AIK, Elfsborg och Helsingborg sakta men säkert skulle gå ifrån i toppen. Hur är då ställningen nu? Örgryte är etta, Hammarby tvåa och Djurgården trea. I rest my case.

Men Wernersson ger sig inte. Igår hade han gjort en prognos om hur den allsvenska toppen, enligt han, ser ut den tjugonde augusti. Föga överraskande hade han Helsingborg i topp, tillsammans med Göteborg. Behöver jag tillägga att han tippade just Helsingborg som etta vid seriestarten och att han tidigare har spelat i Göteborg?

Sist en liten tröst till Lasse och Tomas. Det är mänskligt att fela, det är också mänskligt att erkänna sina fel.

PS. Jag hade bara 6 rätt på tipset i helgen. DS.


Om författaren

Författare:
Anders Enström

Om artikeln

Publicerad: 03 jul 2001 16:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: