sourze.se

Jag mötte Lassie/Bacon

Hur man hittar riskgrupper.

DN torsdag: Karin Bojs skriver om att det är få som har extremt många sexpartner.

Vetenskapstidskriften Nature publicerar tre sociologer från Stockholms universitet, en analys av vilka som ligger med vilka i Sverige. Hur vet dom det? Att ha allmänna kampanjer riktade till medelsvensson hjälper inte så mycket. Men om man når dem som har extremt många partner kan det få stora konsekvenser enligt Yvonne Åberg som varit med och gjort studien.

Det visar sig att svenska folkets sexvanor är som Kevin Bacon-indexet.

Kevin Bacon amerikansk skådespelare:
Kategori 1: man var med i samma film som Bacon,
Kategori 2: man är med i en film där någon varit med i en film med Bacon,
Kategori 3: man är med i en film där någon har varit med i en film där någon har varit med i en Bacon film

Krångligt? Oooh nej! Blev det rätt nu ?
Samma fungerar då det gäller smittspridning i Sverige enligt Bacon-teorin.
Kategori 1: alla som haft sex med Olle Aidsan,
Kategori 2: alla som haft sex med någon som haft sex med Olle Aidsan,
Kategori 3: alla som haft sex med någon som haft sex med någon som haft sex med Olle Aidsan.
Krångligt? Njaa egentligen inte, det visar ju bara hur smitta kan spridas som ringar på vattnet. Påminner mig lite om den insändarspalt som fanns/finns i någon kvällstidning som heter: Jag mötte Lassie
Man skickade in saker som att: Jag har blivit klappad på låret av han som blev omklappad av Johnny Cash i Stockholm på 60 talet, nästan som om Johnny Cash hade tagit mig på låret.

Stamträds-sex. Alla ska ha ett kort där man kryssar i vem man ska ha sex med och ber att få se den personens stamträds-sex-kort, allt ska fyllas i, precis som ett gammakdags danskort.

Kan man lägga in sitt sex/sim kort i den andres mobiltelefon och kopiera?

Blir lite som i Lorry när Dalle har språksnurror och varje gång det inte fungerar så säjer han: tänkte inte på det,
Såg/hörde en intervju på teve i går, så där i förbifarten medan jag hängde tvätt det pratades om att man inte nådde dom grupper man vill nå med info om könssjukdomar utan man nådde bara den breda allmänheten, men det är ju allmänheten man ska nå så då är ju uppdraget utfört, men sen vad man för ut för budskap det är ju det som räknas. Vi har hört budskapet allihopa men vi blundar och säjer bingo-lingo för vi tror inte att någon i vår sex-kedja har gjort det enligt Bacon/Lassie metoden.

Alltså, så når budskapet ut till rätt personer men budskapet kanske ska modifieras lite så att alla inser att varje sex kan vara ett Bacon/Lassie-sex. Den du är ifärd med att ha sex med kanske ingår i en Bacon/Lassie kedja.
Så inte ens om du frågar personen du ska göra "det" med så kan du få ett säkert svar, för han/hon vet inte vilka hans/hennes tidigare sexpartners har varit med. Jaså du vill inte nu längre?

Eller du ville så mycket att du struntade i alla varningar ?
Jag förstår, vi är alla likadan inför sex som är vår största drift förutom mat och sömn.

Försök att säja till den trötte att han inte får somna för att han aldrig kanske vaknar igen, det funkar inte. Försök att säja till den hungrige att han inte får äta för det kan vara giftigt, det funkar inte.

Den du just ska till att ha sex med
hade sex med Bettan som
hade sex med Lars som
hade sex med Lisa som
hade sex med Olle som luffade runt i Asien förra sommaren,
själv har du aldrig hört talas om Olle och vet inte vem han är men hans baciller kommer att förflytta sej till ditt immunförsvar. Du kommer alltså inte att ha sex med Bettan utan med Olle!

Tänk en 60-sekunders film på bästa reklamtid i teve,
Olle med ryggsäck i Asien, kameran flimrar vidare, sekundsnabba filmklipp, visar honom i svensk skärgårdsmiljö där han kysser en flicka, kameran flimrar vidare och visar
flickan som går på disco och kysser en man, flimmer,
han gifter sig med en annan kvinna, flimmer och vi ser hans frus gravida mage, eller mera effektfullt att visa det baklänges och med datum i nederkanten?

Precis som i Michael Jacksons video där ansiktena byter av varandra, Alien och andra läskiga filmer. Glöm dem, det här är värre!


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 01 jul 2001 21:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: