sourze.se

Åt helvete med skoluniformer!

Hallå! Vuxna jävla idiot jävlar, vilka tror ni att ni är egentligen? Nu ska fan inte komma här och tro att ni ska bestämma över oss! Vi vill inte ha några förbannade skoluniformer!

Jag har så länge jag kan minnas varit irriterad på vuxna som går runt och bestämmer en massa saker utan att fråga barnen först. Jag har allt för många gånger var tvingad att acceptera det faktum att barn har mycket liten makt i samhället.

Men om vuxna nu även ska bestämma hur jag ska klä mig, då har det ta mej fan gått för långt! Hur kan ni Katarina och Charlotte komma och säga en sak som "inför skoluniform"? För det första hänger klädsel och mobbing inte ihop, det är ju bara ett svepskäl som mobbarna kommer på för att ha någon anledning att tracka någon. Om skoluniform skulle införas så skulle bara andra skäl till mobbing uppstå.

För det andra så tycker jag jag vet inte hur gamla upphovskvinnorna till de skrivna debattinläggen är, men jag kan ana mig till att de gått ut grundskolan för ett bra tag sedan att ni ska ge fullständigt fan i sådant som inte angår er. Tycker ni att det vore rätt och riktigt om en femåring gick ut och sade något i stil med "inför förkortat arbetstid - det minskar utbrändheten"? Jag tror ärligt talat inte det.

Jag tycker att om skoluniformsfrågan överhuvudtaget skall debatteras, så ska det göras av eleverna själva. Vuxna har allt för länge trott att de vet barnens bästa, och ofta fattat beslut utan att bry sig det minsta om barnens åsikter och synpunkter i frågan.


Okej, jag vet att de som skrivit på Sourze i detta ämne inte har någon egentlig makt, men det känns som ett slag i magen. Ännu en debatt som rör mig och mina kamrater - ännu en gång utan att fråga någon av oss.

Jag brukar i vanliga fall inte använda mig av "Vi-och-Dom" termer, men när det gäller detta handlar det verkligen om två sidor: eleverna det är oss som detta rör och de vuxnade som tror att de kan bestämma allt över oss, de som flyter ovanpå och fattar beslut som inte rör dem.

Upp till kamp mot vuxnas herravälde och åt helvete med skoluniformer!


Om författaren

Författare:
Björn Jönsson

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2001 11:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: