sourze.se
Artikelbild

What To Do With A Drunken Father

Pojken hade inga leksaker, men hans pappa hade sprit. Snart tog pojken saken i egna händer och byggde sig en drake... av sin pappa.

Jag läste precis inlägget om barnprogrammet som handlade om vad kvinnor vill ha och kommer ihåg en skräckupplevelse från i somras. Eftersom jag själv inte har några barn ser jag inte längre på barnprogrammen, men av en tillfällighet satte min goda vän Anna på TV:n när vi slöade i hennes pappas containerfynd till soffa. Det var Bolibumpa på tablån och eftersom ingen av oss för stunden orkade byta kanal så fortsatte vi att kolla. Vi höll på att dö av en chock när vi såg vad vi underhåller våra barn med.

Det var ett tecknat program som handlade om en liten pojke som man i filmen kallade för den leksakslösa pojken. Vilket var precis vad han var. Han hade inga leksaker eftersom hans familj inte hade några pengar, pengar hade dom inga eftersom den leksakslösa pojken hade en pappa som låg lealös och onykter på soffan hela dagarna. Pappan kallade man därför för den lealösa stackarn. Mamman såg vi inte till.

Men så en dag fick pojken en idé. Han band ett snöre i den lealösa pappan och slängde ut honom från balkongen på det stora, höga huset i förorten. Pappan fick liksom luft under kroppen och började svaja runt i luften som en drake, och nere på gården såg dom andra barnen den fina draken, mest eftersom draken läs den lealösa stackarn hade en röd lysande näsa. Då samlade barnen på gården ihop alla sina leksaker och gick upp till den stackars leksakslösa pojken och bytte bort sina leksaker mot den vackra draken med den röda lysande näsan.

Nu hade pojken leksaker och det var inte längre synd om honom och nu fick man även se pojkens mamma. Hon var glad över att ha blivit av med den lealösa stackarn och så var hon förövrigt även glad för att hon hade en ny tvättlina som hon hängde tvätt på.

Och där var det slut.

HALLÅ!!! Vad fan är det här egentligen? Har du en pappa som super, bind ett snöre runt den stora tjocka magen på honom och släng ut honom från balkongen! Kanske kan du sälja honom och få lite schysta leksaker att ha kul med medan din mamma hänger tvätt på sin nya tvättlina.

Jag vet inte om jag vill ha barn helt plötsligt. Dom kan ju skadas för livet bara av att titta på barnprogram.

Anna och jag förblir chockade. Barnprogram som får Staffan Westerberg att framstå som Astrid Lindgren bör undvikas.


Om författaren

Författare:
Pillis Berntsson

Om artikeln

Publicerad: 27 mar 2001 09:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: