sourze.se

Nu får det vara nog!

Så hände det igen, i vårt jämställda land Sverige, att en ung flicka blev gruppvåldtagen.

Fast numera är gruppvåldtäkter så vanliga i Sverige att brottet bara fick en liten notis i tidningen, ungefär en sådan som stulna bilar får.

När jag var liten och hörde om en våldtäkt på TV:n, förklarade min mamma att en våldtäktsman var en människa som var väldigt sjuk i huvudet. Det kändes tryggare att sätta in sådana skrämmande människor i ett fack. Men vad skall jag säga till mina barn när de nu frågar mig vad våldtäktsmän är? I det ovannämnda fallet var en del av förövarna pappor. Skall jag säga att dessa pappor, efter att ha begått detta vidriga brott, antagligen åkte hem och lekte med sina barn? I så fall, vad skulle detta ge mina barn för syn på män?

Skall jag berätta att dessa brottslingar antagligen aldrig hamnar i fängelse för att rättsväsendet mer eller mindre anser att flickan får skylla sig själv. Åklagarens kommentar till flickan var, "Du får tänka på hur du
uppför dig".

Är det fel när en kvinna är kär, ung, attraktiv och godtrogen?

Om någon tror att en frisk kvinna skulle vilja knullas ursäkta uttrycket, men jag kan inte hitta något snyggt ord i sammanhanget av fem män samtidigt, är man helt fel ute.

KVINNOR! Är ni medvetna om att vi börjar att bli mer och mer rättslösa i samhället?

Att Sverige, som skryter ute i Europa med sin framskridna jämställdhet, är ett land där kvinnor får finna sig i att de själva och deras barn blir utsatta för sexuella övergrepp utan att gärningsmännen blir straffade.

Hallå! Ni som sitter på makten inom rättsväsendet, är det inte snart dax att börja att statuera exempel mot denna typ av brottslingar? Eller är det så att ni helst låter bli, därför att många av er delar kvinnosyn med dem? Ja, man kan ju undra?!

Varför här kvinnoföraktet blivit så vanligt i Sverige? Även bland kvinnor? Varför är ord som fitta och hora vanliga skällsord?

Nu är det dax att börja tänka över vilket samhälle du vill ha? Du är med i att skapa det varje dag!


Om författaren

Författare:
Anja Hulsart

Om artikeln

Publicerad: 05 mar 2001 17:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: