sourze.se

Statsråd kräver amalgamförbud

Flera av regeringens statsråd liksom vänsterledaren Gudrun Schyman har alla motionerat i riksdagen om amalgamavveckling och förbud!

Margareta Winberg, Ingela Thalén och Maj-Inger Klingvall, ministrar i den socialdemokratiska regeringen, har alla motionerat i riksdagen om amalgamavveckling och förbud. Även vänsterledaren Gudrun Schyman har krävt detta liksom Maj Britt Theorin, EU-parlamentariker för socialdemokraterna.

Men i ett krampaktigt försök att avfärda hälsoriskerna med det kvicksilverbemängda amalgamet återges nu på nyhetssidorna referat av en artikel i senaste numret av Läkartidningen med rubriken "Inget samband mellan antal amalgamfyllningar och hälsa".

Nyheten kablas ut kort efter att regeringen i sin kemikalieproposition föreslagit ett förbud mot kvicksilver i nyproducerade varor senast 2003.

Nyheten kan också ses mot bakgrund av att Sverige exporterar kvicksilver för amalgamanvändning i andra länder - en export som trots regeringens förbudsförslag får pågå fram till 2006, kanske längre ändå?

Bland allmänheten i dag är det knappast någon som längre tror på dessa återkommande försäkringar från läkarhåll om amalgamets ofarlighet.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 01 mar 2001 13:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: